Política

Eurodiputats podrien vigilar les consultes sobiranistes

Una delegació de la Coordinadora viatja avui a Brussel·les per buscar complicitats

Una delegació de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència, formada per Uriel Bertran, Anna Arqué i Jordi Miró, es desplaçarà avui a Brussel·les per entrevistar-se amb diversos eurodiputats i convidar-los a fer d’observadors internacionals dels 130 referèndums que se celebraran el proper 13 de desembre. Els representants de la coordinadora es reuniran des d’avui i fins dimarts amb diputats del Sinn Féin, del Partit Nacionalista Escocès i del Partit Gal·lès amb l’objectiu d’aconseguir la seva complicitat.

Més enllà d’aquesta iniciativa, els integrants de la coordinadora lliuraran un memoràndum a tots els europarlamentaris i als membres de la Comissió Europea en el qual es detalla l’actitud antidemocràtica de l’Estat espanyol, que ha ordenat a l’advocat de l’Estat que obstaculitzi la celebració de les consultes en locals municipals. Aquesta és ara per ara la principal trava amb què s’enfronten els organitzadors de les consultes perquè moltes entitats usen locals que són de propietat municipal.

La delegació demanarà formalment que el Parlament Europeu i la Comissió Europea controlin l’Estat espanyol i les seves actituds antidemocràtiques. També es proposarà als europarlamentaris catalans la creació d’un grup europeu de vigilància que pugui denunciar a la cambra europea qualsevol vulneració dels drets dels catalans per part d’Espanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes