Política

El PSC es llença sobre Tremosa

Iceta exigeix a CiU que desautoritzi l'eurodiputat

Nadal afirma que les declaracions són “desafortunades” i “impròpies d'un càrrec públic”

El PSC ha exigit a CiU que rectifiqui al seu eurodiputat, Ramon Tremosa, que aquest dimecres ha relacionat la decisió del president Montilla d'escollir el 28 de novembre per les eleccions catalanes i que coincideixen amb el Barça-Madrid amb el franquisme.

El PSC ha titllat Tremosa de “mal educat” i “nen de papà”.

En roda de premsa al Parlament, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat la “típica hipocresia convergent”, ja que l'endemà que el líder de la federació, Artur Mas, “semblava” que recollia el guant de “joc net” reclamat per José Montilla, Tremosa ha “equiparat” en el seu bloc a l'actual president català amb dirigents de la dictadura.

“No ens estranya que a CiU hi hagi tanta preocupació pel nivell educatiu del país, veient com a casa seva tenen problemes seriosos, com el cas de Tremosa, un problema de mala educació insuportable”, ha replicat Iceta.

El dirigent socialista ha dit que Tremosa va substituir al Parlament Europeu a “gent de la talla de (Ignasi) Guardans”, fitxat pel govern del PSOE. “Van a menys”, ha afegit.

Iceta ha insistit que en el PSC “no esperàvem res de Tremosa però sí de CiU”, una “desautorització immediata d'una sortida de to tan greu i en un tema sensible”.

“Anar-nos-en fins a la lluita antifranquista és un tema que donaria molt de sí. Que aquests nens de papa, que no van fer res, s'atreveixin a dir que el president de la Generalitat seria el preferit de Franco... quan molts d'ells es van incorporar a la vida democràtica quan no només no hi havia risc sinó només perspectiva de càrrec públic.... mentre el president de la Generalitat se la va jugar en la lluita antifranquista, ens ha semblat absolutament vergonyós i impresentable”, ha remarcat Iceta.

Per això, el PSC no només exigeix una rectificació d'“aquest personatge”, sinó “sobretot una desautorització rotunda” de CiU.

Per la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha qualificat les declaracions de Tremosa com a “desafortunades” i “impròpies d'un càrrec públic amb representació popular”.

Nadal també ha recordat a Mas que aquesta no és una bona actitud de cara a la campanya electoral: “Si ahir advocava per una campanya néta ja té feina, i és netejar casa seva”, ha dit Nadal.

Per altra banda, la consellera de Treball, Mar Serna, ha respòs a l'eurodiputat de CiU, tot recordant les paraules que el president de CiU, Artur Mas, va dir aquest dimarts a l'afirmar que “la manera de fer és la manera de ser”, al valorar la convocatòria de les eleccions per al 28-N.

Serna ha dit a la seva pàgina personal de Facebook que Mas té raó i “avui CiU ens ha donat un exemple ben clar” quan Tremosa ha dit que José Montilla “és el president que Franco sempre hauria desitjat per a una Catalunya en democràcia”.

Serna ha qualificat de “lamentables” actituds com aquesta que, “més enllà d'una rectificació pública”, obliguen a una reflexió per evitar l'allunyament de la ciutadania de la política.

Serna ha acabat dient que el nostre compromís' és continuar treballant per les persones i, per guanyar unes eleccions, no cal buscar aquests elements de notorietat i d'insult al president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona