Política

Núria de Gispert proposa Artur Mas com a candidat a la presidència

El debat es farà dilluns 20 i dimarts 21 i el mateix dia es farà la primera votació

Si cal una segona votació, es farà el dia 23

La mesa prepara una reforma del reglament quant al funcionament del Grup Mixt

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha proposat aquest divendres al migdia de manera oficial “al diputat de la cambra Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat” i ha marcat els passos que se seguiran per dur a terme el debat d'investidura, la primera votació i una segona votació que tot indica que serà la definitiva.

Tal i com ja s'havia previst, De Gispert ha anunciat que el debat d'investidura se celebrarà els dies 20 i 21 de desembre. Obrirà el debat a les 11 del matí el candidat Artur Mas, “sense límit de temps”, i a les 4 de la tarda continuarà la sessió “començant de major a menor representació”, tot i que el grup de Convergència i Unió, en ser “el que dóna suport al candidat”, intervindrà en últim lloc.

Així, dilluns a la tarda intervindran els PSC, PP, ICV i ERC tot i que no es descarta que el discurs del representant d'Esquerra es pugui passar a l'endemà.

Dimarts tocarà el torn del grup Mixt, amb els representants de Solidaritat i Ciutadans, per continuar amb el grup de CiU i finalment la votació. En cas que no surti elegit “el candidat per majoria absoluta” De Gispert convocarà els parlamentaris “per dos dies després”, és a dir, dijous 23 a les deu del matí. ÇEn aquesta segona sessió, és voluntat de De Gispert poder fer la votació al mateix matí: “Artur Mas m'ha assegurat que no parlarà més de 20 minuts i els grups parlamentaris respondran en uns 10 minuts cadascun”, per procedir tot seguit a la votació. De Gispert s'ha mostrat “confiada” que aquesta segona volta sigui la definitiva.

Reforma del Grup Mixt

La presidenta del Parlament també ha informat que la mesa ha començat ja ha treballar en una reforma del reglament “davant la situació especifica del grup mixt”, per evitar “haver de buscar solucions en el dia a dia cada cop que tinguem un plenari”. De forma extraordinària, De Gispert ha propossat a SI i C's que es divideixin el temps de debat “de forma similar”, tot atenent al fet que “solidaritat té quatre diputats però Ciutadans té 3.500 vots més”. A l'espera que es reformi el reglament, els dos partits es dividiran la seva mitja hora. Per De gispert, és possible “que al primer plenari del 2011 es pugui tenir enllestida la reforma del grup mixt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona