Política

El govern egipci deté dirigents opositors hores abans de les protestes multitudinàries

L'executiu de Mubàrak ordena els arrestos després d'una nit d'enfrontaments

El Caire es desperta sense connexió a internet i sense mòbils

S'espera que El-Baradei assisteixi a les manifestacions d'aquest divendres

Almenys set dirigents del grup opositor Germans Musulmans han estat detinguts aquest divendres a la nit a El Caire, segons fonts d'aquesta formació política, il·legalitzada però tolerada pel president Hosni Mubàrak i considerada una de les organitzacions que dóna suport a les protestes contra el govern egipci que van començar dimarts i que s'han repetit cada dia, just després de les pregàries del migdia, per reclamar la dimissió del president egipci.

Les detencions s'han produït a la seu de l'organització, segons les mateixes fonts, i després d'una nit d'enfrontament entre opositors i la policia del règim. S'espera que aquest divendres, dia festiu en el món àrab, després de les pregàries del migdia, les manifestacions siguin multitudinàries. De fet, s'espera la presència del premi Nobel de la Pau i opositor egipci Muhamad el-Baradei.

A més de les detencions, les connexions a internet des de la capital egípcia han quedat tallades aquesta matinada. No funcionen ni equips fixes ni telèfons mòbils, segons ha pogut comprovar l'agència Efe. La interrupció es produeix després que importants enllaços de xarxes socials com Facebook i Twitter quedessin bloquejats en les últimes hores, segons han denunciat diversos organismes de drets humans.

En les diverses protestes i manifestacions han mort fins ara set persones, desenes han resultat ferides i centenars han estat detingudes.

El Ministeri de l'Interior va acusar dimecres als Germans Musulmans d'infiltrar-se entre els manifestants per seguir els seus objectius polítics. Els dirigents de l'organització islàmica van ser advertits pel govern de Mubàrak que si no volien ser detinguts, evitessin participar en les protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona