Política

Monclús vol una Tortosa “saludable”

El candidat d'ERC defensa amb metàfores una política progressista i arrelada a la ciutat

El benestar de les persones centrarà el programa

Bones sensacions a Esquerra després de la presentació pública del candidat Josep Felip Monclús, en el que era el primer acte preelectoral a Tortosa. Monclús va omplir dimarts la sala d'actes de la Cambra de Comerç. A la taula, fent-li costat, l'expresident del Parlament, Ernest Benach; Alícia Gamundi –possible número 2, i encara presidenta de la federació d'associacions de veïns de Tortosa–, i el president d'Esquerra a l'Ebre, Gervasi Aspa. A la primera fila, el seu fill i president local d'ERC, Felip Monclús. En canvi, s'hi van trobar a faltar els dos regidors d'Esquerra a Tortosa, Ricard Forés i Valentí Marín, que després de quatre anys a l'equip de govern de Ferran Bel (CiU) han decidit no repetir.

L'acte estava plantejat com una presentació en societat, tot i que Monclús és una persona força coneguda a la ciutat, primer com a metge i després com a exdirector dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa. De fet, el nou web del candidat [www.josepmonclus.cat] també posa èmfasi en donar a conèixer la trajectòria vital, familiar, esportiva i política de Monclús. El candidat va començar el seu discurs fent una lloança a l'olivera, un arbre dur, fort i resistent, molt arrelat a l'Ebre i, per tant, símbol del territori. Alguns van poder fer una lectura més política de la metàfora, ja que l'olivera tortosina era la coalició de partits d'esquerres que als noranta es va intentar fer per desbancar CiU de l'alcaldia. A més, Monclús va defensar la gestió del tripartit, amb actuacions vitals per a Tortosa com ara la rehabilitació del nucli antic (a través de la llei de barris) o el nou campus de la URV.

Com a metge, Monclús va proclamar que volia una Tortosa “saludable”, i va avançar els quatre eixos del programa d'ERC. Va anunciar un pla per reactivar l'economia local i el teixit productiu, i per captar noves inversions; l'impuls a la formació de qualitat; una millora en l'atenció a les persones, amb places per a la gent gran i llars d'infants públiques; i un urbanisme per a la gent, amb més zones de vianants, recuperació del nucli històric, un pont a Remolins i una passarel·la on hi ha el monument franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona