Política

JOSEP PITARCH

CAP DE LLISTA DEL PSC A SANT CARLES DE LA RÀPITA

“Sóc obert i dialogant, i conec l'Ajuntament”

Substitueix un històric com Miquel Alonso i aposta per una candidatura de gent jove i preparada

Aspira a obtenir set regidors i posa l'accent en els serveis socials

Jove i expert
Té 39 anys i és llicenciat en història medieval per la URV. És el primer tinent d'alcalde de Serveis i Espais Públics i portaveu del grup municipal.

Hi ha canvi de cap de llista. És un indici de canvis?

Em presento després de vuit anys amb Alonso d'alcalde. Al final del mandat anterior ja havíem plantejat que seria l'última candidatura a la qual es presentaria de cap de llista Alonso. L'assemblea local ho va ratificar per unanimitat. Ara optarem per una candidatura molt jove, amb joves titulats i molt preparats en els 11 primers llocs, perquè aportin aire fresc a una candidatura amb recorregut. Darrere tindríem els històrics, perquè ens transmetin l'experiència.

Vostè té una llarga trajectòria política. Què significaria ser alcalde?

Seria un honor, pel fet de dedicar-me des de fa temps a la funció pública i perquè sóc un rapitenc al 100%. També és una responsabilitat i un repte, perquè Sant Carles de la Ràpita disposa d'un pressupost important.

I què hi pot aportar?

Em considero obert i dialogant, m'agrada arribar al consens, escoltar i parlar. Intentes fer-ho tan bé com sigui possible, tot i que a vegades no pots arribar a tothom. A més, compto amb l'experiència de vuit anys com a primer tinent d'alcalde i he estat conseller de diverses regidories. En haver estat al costat de l'actual alcalde puc dir que conec perfectament com funciona l'Ajuntament.

Ha viscut des de dins els tres últims mandats.

M'han servit com una gran experiència personal. He viscut tres legislatures totalment diferents. La primera, en un moment de bonança econòmica, que ens va permetre fer moltíssimes coses. En l'última, en canvi, s'ha hagut de gestionar tot d'una altra manera. He après com es pot treballar en dos contextos diferents.

Quina opinió té sobre les multes d'Alcanar platja?
Qui la fa la paga. Si algú ha comès una infracció, l'ha de pagar. En algun cas concret que el límit de velocitat no és massa adequat, el canvi pot generar debat. Hem demanat a l'Ajuntament d'Alcanar que es faci càrrec del problema. Caldrà que s'intente posar límit a aquesta situació, mitjançant més diàleg entre ajuntaments, per flexibilitzar aquesta prohibició.

El Museu del Mar, s'inaugurarà aviat?

El que l'ajuntament havia de fer, ho ha fet. La partida pressupostària està disponible. Falten algunes coses i la Generalitat diu que s'inaugurarà al novembre. Tot depèn de més amunt.

Quina creu que és la necessitat més urgent de la població
La feina és el principal problema. L'atur. També caldria tenir els equipaments necessaris per poder desenvolupar les activitats quotidianes, a tots els municipis.

Quin és el seu principal objectiu com a alcaldable?

La gent. Tot el que afecta la gent, no tant els grans equipaments com tenir els serveis necessaris coberts: serveis socials, educació, cultura… Hi ha algunes infraestructures que fan falta i que marcaran el programa.

Com veu les eleccions?

Molt obertes. No es pot perdre de vista com han anat les eleccions al Parlament, i el context general és complicat. Però comptem amb un electorat fort i convençut. Sempre hem batallat fins a última hora i esperem treure, com a mínim, set regidors, com ara fa quatre anys.

k

L'entrevista sencera a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.