Política

Política

Conferència de balanç de mandat

Bel proposa dos ponts més per “relligar” Tortosa

L'alcalde i candidat de CiU parla d'aprofitar la pilastra del monument i de redactar el projecte del pont de Remolins implicant altres administracions

L'alcalde de Tortosa i candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel, va aprofitar ahir la conferència de balanç del mandat 2007-2011 per avançar alguns dels “reptes de futur” sobre els quals “cal continuar treballant”. De fet, ha estat el primer cop que Bel ha esbossat alguns dels projectes que CiU podria incloure en el seu programa electoral. En l'àmbit de l'urbanisme, Bel va remarcar que cal assolir una Tortosa “més relligada, eliminant i resolent totes aquelles barreres que compartimenten en excés una ciutat que tampoc no és tan gran”. En concret, l'alcalde va parlar de fer que l'Ebre deixi de ser una barrera entre el centre de la ciutat i el barri de Ferreries, tot aconseguint “una major permeabilitat entre les dues ribes del riu”.

En aquest sentit, Bel va recordar que ara Tortosa té dos ponts viaris, el de l'Estat i el del Mil·lenari, i que ja han començat les obres de Costes que han de convertir l'antic pont del tren en una passarel·la per a vianants i ciclistes. Però el candidat de CiU a la reelecció va anar més enllà, i per primera vegada va parlar de construir un quart pont tot aprofitant la pilastra que sustenta el monument franquista de la Batalla de l'Ebre. Amb tot, Bel no va suggerir la retirada del monument per un pont que recupere l'antic pas sobre l'Ebre –el pont de la Cinta va ser dinamitat el 1938, amb motiu de la retirada republicana–, sinó la creació d'una “nova comunicació entre els dos marges del riu”, amb la qual va definir “una solució imaginativa i integrada”. Així, la proposta de Bel passaria per integrar el pinacle als Caiguts de la Batalla de l'Ebre en un pont que torne a unir el carrer Doctor Ferran, al nucli antic de Tortosa, amb la rambla de Catalunya, al barri de Ferreries.

D'altra banda, Bel va assenyalar que el consistori també ha de mantenir viu l'objectiu del pont projectat al nord del barri de Remolins, “redactar al més aviat un projecte i instar les administracions superiors a construir-lo”. Segons Bel, amb tot plegat, Tortosa passaria a tenir cinc vies de connexió entre Tortosa i el marge dret, uns ponts que se sumarien a l'actuació complementària a l'entorn de les vores del riu per “integrar definitivament el riu en la trama urbana de la ciutat”.

LA FRASE

Cal aprofitar la pilastra del monument amb una solució imaginativa i integrada
Ferran Bel
Alcalde de Tortosa i candidat de CiU a la reelecció

Un repàs exhaustiu al mandat

G.M.

Ferran Bel va fer un repàs exhaustiu a l'acció del govern de CiU i ERC durant aquests quatre anys, i es va centrar sobretot en els àmbits de l'urbanisme, els esports, la seguretat, la promoció econòmica, l'acció social, el medi ambient, la cultura i l'encaix dels pobles del municipi. Va pronunciar Tortosa 48 cops; crisi, 4 cops; economia, 12; futur, 9 vegades, però vegueria o capital, en cap ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ferran Bel avança alguns dels reptes de futur per al proper mandat a Tortosa, si és reelegit alcalde

Publicat a

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona