Política

Alt Empordà

El Senat rebutja una moció pels danys dels focs de l'estiu

La moció de CiU va ser rebutjada ahir al Senat amb els vots en contra del PP

La comissió de Medi Ambient del Senat va rebutjar ahir una moció de CiU que instava el govern espanyol a aplicar mesures urgents a favor dels damnificats pels incendis de l'Alt Empordà, a la Jonquera i Portbou. La moció va ser presentada per Pere Maluquer (CiU), que va ser l'únic senador català que va donar suport a la moció, ja que l'Entesa no es va personar a la comissió. Maluquer va lamentar “l'actitud de despreocupació del PP –que va tombar la moció amb 16 vots– pel territori i pels seus ciutadans”, i va destacar també que, si bé el PSOE va votar finalment a favor de la moció, “va manifestar en tot moment durant el debat el seu rebuig, perquè la veien massa territorial”.

La iniciativa defensada per Maluquer constava de cinc punts, mitjançant els quals s'instava el govern de l'Estat a destinar ajuts excepcionals als damnificats pels incendis d'aquest estiu passat a l'Alt Empordà. Entre aquestes mesures, es demanava la bonificació de reduccions de l'IBI per a les explotacions agràries i per a les activitats empresarials afectades, situades en les zones damnificades. Un altre punt reclamava la posada en marxa de mesures laborals compensatòries i, en concret, articular una bonificació en el pagament de les quotes a la Seguretat Social de les empreses i treballadors per compte propi afectats, per un període de 12 mesos. Per al sector del turisme, la moció demanava l'adopció d'un programa d'ajuts al sector, gestionat per la Generalitat de Catalunya, que tingués per objecte afavorir una ràpida recuperació de les empreses situades en la zona afectada, així com la imatge turística de l'Alt Empordà i de la Costa Brava en els mitjans de comunicació internacionals. L'últim punt proposava una partida pressupostària extraordinària de 4 milions d'euros, per als pròxims tres anys, per dur a terme treballs de recuperació i restauració forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona