Política

hisenda municipal

El ple d'Arbúcies aprova un pressupost de 6,7 milions per aquest any

Representa un augment del 5,78% respecte de l'exercici del 2013, i preveu fer unes inversions de 826.000 euros

L'oposició hi va votar en contra

L'Ajuntament d'Arbúcies va aprovar en l'últim ple els pressupostos de l'exercici del 2014, que pugen a 6.780.000 euros, un 5,78% més que el 2013. L'aprovació es va fer amb els vots favorables de l'equip de govern d'Entesa i el vot en contra de CiU, ERC i CUPA. El regidor del PSC va excusar la seva assistència al ple. Segons va exposar l'equip de govern, la contenció en la despesa ve determinada “per la disponibilitat d'uns ingressos prudents i realistes”, així com pel compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària, estalvi net positiu i endeutament.

Tot i la contenció, l'equip de govern va remarcar que el pressupost respon al context econòmic i social que viu Arbúcies. Jaume Salmerón va destacar tres serveis nous que s'han posat en marxa en atenció a les persones: un d'atenció domiciliària, un de suport psicològic a dones maltractades, i un projecte de prevenció d'addiccions que ja ha començat a fer-se. “Hem fet dues sessions a través de la fundació GASS”, va explicar Salmerón. L'equip de govern va destacar que l'Ajuntament ha mirat de mantenir “uns comptes públics sanejats i amb capacitat de pagar els proveïdors en 30 dies”. La despesa de personal és de 2.325.000 euros, quantitat que representa un 44,39% del total de les despeses corrents. Respecte al 2013, l'augment ha estat del 7,49% pels plans d'ocupació, i la incorporació d'un agent de policia i una mestra.

LA XIFRA

44,39%
del pressupost
és el que respon a la despesa de personal de l'Ajuntament.

LA FRASE

El creixement de més de 200.000 euros en amortització del deute limita els projectes
Amàlia Delgado
regidora d'hisenda

La remodelació del carrer Camprodon

Les inversions inicials per al 2014 pugen a 826.000 euros, i entre altres obres hi ha projectada la remodelació dels carrer Camprodon i Lluís Torres. Els interessos del préstecs són de 235 mil euros, la qual cosa representa una disminució del 13,28% amb relació al 2013. El capítol de subvencions puja a 200.000 mil euros, un 23,85% més que el 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia