Política

L'oposició fa fora Graupera i Llavaneres estrena un nou govern de concentració

Prospera la moció de censura amb el vot a favor de CiU, ERC, GLL, SOS i PSC que culpen el ja exalcalde de crear inestabilitat municipal

El nou govern promet transparència, diàleg i bona gestió

Llavaneres ha estrenat nou govern aquest migdia quan ha prosperat la moció de censura contra el fins ara alcalde Bernat Graupera amb els vots a favor de tota l'oposició. Amb una sala plena fins a la bandera, l'acte s'ha desenvolupat amb normalitat davant la presència de veïns i d'una nodrida representació comarcal dels diferents grups polítics amb representació municipal. Els grups de CiU, ERC, GLL, SOS i PSC, amb onze regidors, han coincidit a responsabilitzar directament Graupera de la situació de desgovern que hi ha al poble i, en especial, “de la manca de respecte cap a la resta de grup i de la falta de transparència de la seva gestió política”. La mesa ha estat presidida pel regidor de més edat, Lluís Nogueras, que ha estat l'encarregat de llegir els arguments de la moció de censura que, entre d'altres, ha destacat els diferents procediments judicials en els quals ha estat o està involucrat Bernat Graupera. “El deteriorament intern a l'Ajuntament no afecta només a les relacions polítiques, sinó que també amb els treballadors es manté un estat de tensió permanent”, ha dit Nogueras.

Un cop celebrada la votació, que s'ha fet de forma nominal, s'ha proclamat com a nou alcalde el regidor de CiU Juan Manuel García que ha lamentat la situació viscuda però que s'ha compromès a encapçalar un nou govern “que treballarà amb transparència, diàleg i bona gestió dels recursos”. La portaveu de CiU, Marta Alsina ha dit que la decisió no ha estat fàcil pel seu grup atès que va tenir Graupera com a màxim representant i ha incidit en què “no ha sabut consensuar, ha generat crispació i ha menystingut els regidors”. Joan Mora, d'ERC, ha assenyalat Graupera com a únic responsable de la moció de censura “que s'ha guanyat a pols”, l'ha acusat d'actuacions “difícils de justificar” i ha considerat que avui es posa punt i final a “set anys de crispació”.

El portaveu del PP, Carlos Bartomeu, ha defensat la gestió feta al costat del govern sortint i ha considerat que la moció es basa “en diferències personals”. Pel portaveu de Gent de Llavaneres, Joan Rubal, l'alcalde sortint “no ha estat l'alcalde de tots els llavanerencs” i ha augurat que en la nova etapa que s'obre “la situació es normalitzarà, tots podrem ser escoltats i es governarà el poble en benefici del poble”.

Mireia Neira, del PSC, també ha destacat la nova etapa que s'encetava avui a l'Ajuntament i Josep Ruiz, de SOS Llavaneres ha retret a Graupera que durant el seu mandat ha intentat desmotivar la tasca realitzada per l'oposició. “Quan vam encetar el mandat li vaig dir que esperava que algun dia David vencés Goliat i així ha estat. Situacions excepcionals demanen solucions excepcionals”, ha precisat. El regidor no adscrit Salvador Ramon ha vinculat el consistori amb un vaixell i ha lloat que hi hagi “una nova tripulació”. “Això és un acte de llibertat”, ha dit. De la seva banda, la també regidor no adscrita, però del govern sortint, Sandra Carreras, ha destacat la gestió feta fins ara i s'ha posat a disposició del nou govern.

Visiblement emocionat, Bernat Graupera, que ha parlat després del nou alcalde, ha recordat els set anys al capdavant del consistori i ha desitjat molta sort al seu predecessor “perquè fer govern amb sis formacions no serà fàcil”. L'exalcalde ha insistit a destacar la feina feta precisant que marxa “deixant a les arques municipals 1,5 milions d'euros, amb les nòmines d'aquest mes pagades i amb la pòlissa sense tocar”. Ha recordat que cal tirar endavant el projecte del pavelló esportiu “amb una subvenció d'1,7 milions d'euros” i que en el seu mandat ha aconseguit eliminar el dèficit públic. El discurs de raupera ha estat l'únic que no ha rebut aplaudiments.

LA XIFRA

11
regidors
de CiU, ERC, GLL, SOS i PSC han donat suport a la moció de censura contra l'alcalde de Llavaneres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona