Política

La direcció d'Unió imposa el candidat a Llavaneres i deixa de banda l'alcalde

Juan García carrega contra el que considera una decisió “poc democràtica” i d'esquena a la militància

El partit assegura que ha triat la “millor opció”

Unió ha tornat a aixecar polèmica amb l'elecció d'un candidat al Maresme. La direcció nacional, prescindint de l'executiva local de Sant Andreu de Llavaneres, ha decidit que el candidat per encapçalar la llista de CiU a les municipals no serà l'actual alcalde, Juan García, sinó el president del club d'handbol local, Xavier Melo.

García ha reaccionat amb celeritat i en un comunicat que ha fet arribar als militants critica sense embuts la decisió, que qualifica de “poc democràtica” i considera que s'ha pres obviant els interessos de la població. Tot i això, avança que es mantindrà al capdavant del govern fins a final de mandat. “El partit no ha tingut en compte el treball fet a l'Ajuntament en un govern de concentració després de la moció de censura contra Bernat Graupera”, es queixa l'alcalde, que repeteix que va comunicar a Unió en repetides ocasions la intenció d'encapçalar la llista. García també assenyala que la reacció de l'executiva local a la decisió de la direcció ha estat dimitir en bloc i que “la gran majoria dels militants” també han presentat la seva carta de renúncia.

El president de la direcció comarcal d'Unió, Guillem Aresté, confirma que la tria del candidat de Llavaneres prové de la direcció nacional i que s'ha pres perquè Llavaneres és considerat políticament un municipi en conflicte, “atès que aquest ha estat un mandat convuls a les files de CiU, fins a arribar a una moció de censura”. En tot cas, Aresté defensa el nou candidat “perquè és una figura popular al municipi”.

Finalment, el president local de CDC, Lluís Nogueras, recorda que a Llavaneres el candidat de la federació el tria sempre Unió. “No se'ns ha comunicat de forma oficial el canvi i esperem una confirmació abans de sotmetre-ho a la votació de la nostra assemblea”, diu, i hi afegeix que, tot i la manera inusual com s'ha escollit l'alcaldable, creu que s'aprovarà “sense problemes”.

LA FRASE

El partit no ha tingut en compte el treball fet a l'Ajuntament en un govern de concentració
Juan García (CiU)
ALCALDE DE LLAVANERES

Altres casos de “desunió”

Els dos socis de CiU mantenen oberta la caixa de trons a dues poblacions més del Maresme després d'haver resolt la candidatura de Vilassar de Mar i d'haver encarrilat Pineda amb un nou candidat. A Arenys de Mar, Unió va triar contra tot pronòstic un cap de llista que no és l'actual alcalde, Estanis Fors. El nou cap de llista, Josep Manel Nogueras, ha aixecat els recels de Convergència, que demana ratificar la candidatura en una assemblea conjunta de les dues militàncies, però Unió s'hi nega. D'altra banda, a Malgrat de Mar CDC i UDC mantenen la pugna després d'haver nomenat cadascuna la seva candidata: l'actual portaveu del grup municipal de CiU, Neus Serra, per Convergència, i la regidora Carme Ponsa per Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia