CiU, ICV-EUiA i ERC celebren la Diada al marge de l'Ajuntament de Polinyà

Els dos grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Polinyà, CiU i ICV-EUiA, i la formació local d'ERC van organitzar el matí del passat dia 11 una particular commemoració de la Diada. L'acte va tenir lloc a la plaça de la Vila, però al costat completament oposat d'on hi ha l'Ajuntament. El motiu és que la celebració va ser concebuda totalment al marge del consistori, atès que els tres partits van considerar insuficient i discriminatori l'acte oficial del dia anterior, dijous 10, a la sala de plens.

L'ordre del dia d'aquesta última commemoració no era cap altre que una aproximació històrica de la historiadora i arxivera municipal, Alícia Gràcia, la lectura d'un manifest i el cant d'Els segadors per part dels regidors i els assistents. Un programa que les formacions locals de CiU, ICV-EUiA i ERC van considerar insuficient –sobretot per la data– i discriminatori, ja que asseguren que en cap moment es va tenir en compte la seva opinió i que no en van ser informats –tot i que n'hi havia una referència a l'agenda municipal del setembre– per correu electrònic fins al mateix dia al matí. Per aquest motiu, van decidir commemorar la Diada de manera alternativa el mateix dia 11 al matí, a la mateixa plaça de la Vila, però a la part oposada on hi ha l'edifici del consistori.

«El govern de Polinyà, en una situació sense precedents, s'ha apoderat de la principal institució del poble, que és l'Ajuntament», afirmen els tres partits en la nota que van llegir en públic durant el seu acte. En el text, CiU, ICV-EUiA i ERC denuncien que el dia 10 «el govern només va donar el seu lloc protocol·lari als regidors de l'equip de govern, menyspreant així la resta de grups de l'oposició», i recorden que «el juliol del 2006 es va aprovar per unanimitat una moció que instava a canviar el nom de la Rambla pel de Rambla de Rafael Casanovas, com a símbol de la lluita per les llibertats dels catalans. Aquest canvi, avui dia encara no s'ha fet».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.