Política

Espadaler adverteix d'un possible govern d'ERC amb Catalunya Sí que es pot i la CUP

El democratacristià recorda que els republicans van ajudar a Ada Colau a aconseguir l'alcaldia de Barcelona

Assegura tenir dades que Unió creix davant la proximitat del 27S

El candidat d'UDC per a les eleccions catalanes del pròxim 27 de setembre, Ramon Espadaler, ha avisat aquest dijous que ERC deixarà CDC en solitari després dels comicis de tardor per formar govern amb la confluència d'esquerres Catalunya Sí que es pot, amb el suport extern de la CUP.

“És una hipòtesi que no descartaria”, ha apuntat durant una conferència al Cercle del Liceu organitzada per la Fundació Catalunya Societat Civil.

El democratacristià ha abonat la seva teoria en el flirteig que ha assegurat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, manté amb les forces d'esquerra, així com en l'experiència de l'Ajuntament de Barcelona, on els republicans van ajudar que Ada Colau (BComú) aconseguís l'alcaldia de la capital catalana.

Espadaler ha destacat que UDC es presenta als comicis “sense amagar les sigles” i amb els mateixos principis que els han caracteritzat durant més de vuit dècades, a diferència de la llista independentista de Junts pel Sí i Catalunya Sí que es pot.

Dades de creixement davant la proximitat del 27S

Espadaler, ha assegurat que té dades internes que apunten que Unió creix a mesura que s'acosta la data dels comicis, encara que no ha precisat en quants diputats es tradueix aquest auge.

“Hi ha qui veu que s'acosta el 27S, que això va seriosament i que ens farem mal”, ha apuntat durant una conferència al Cercle del Liceu organitzada per la Fundació Catalunya Societat Civil.

En aquest sentit, ha avisat que la centralitat que encarna UDC és l'única via per sortir del carreró sense sortida en el qual es troba el conflicte entre l'Estat i la Generalitat.

“Com més creixin els extrems, menys capacitat de donar solucions hi haurà”, ha insistit Espadaler, que ha precisat que la seva postura no està renyida amb “el catalanisme més profund”.

Ha detallat que les línies vermelles que delimiten el seu espai polític són la declaració unilateral d'independència i els atacs a elements com la llengua i la cultura catalana. “La solució passa per la gent instal·lada en la centralitat, la moderació i el catalanisme que sap interpretar el país”, ha recalcat el candidat.

Encara que UDC no és partidària de la independència, Espadaler ha descartat qualsevol aliança amb un “front constitucionalista” que també inclogui el PP i Ciutadans, ja que ha subratllat que els postulats d'aquests partits topen amb el seu ADN “profundament catalanista”.

“Ens sentim menyspreats per un govern que fa accions contra Catalunya, i ens sentim violentats per determinades polítiques que practica”, ha insistit.

Davant un públic format majoritàriament per empresaris, Espadaler ha aprofitat per insistir que les eleccions de tardor no seran plebiscitàries, sinó que s'haurà de decidir sobre un programa complet en el qual també s'inclouran propostes de caire econòmic.

A més, ha avisat que una hipotètica declaració unilateral d'independència comportaria incertesa econòmica i, per extensió, llastraria la recuperació de la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona