Política

ERC, CiU i CUP forcen Colau a convocar un ple extraordinari sobre l'adhesió de Barcelona a l'AMI

Alfred Bosch creu que la sessió se celebrarà entre l'11 de Setembre i el 27-S

Confia que alguns regidors de BComú s'afegeixin a la proposta perquè pugui tirar endavant

ERC, CiU i la CUP han registrat aquest dijous de manera conjunta la sol·licitud d'un ple extraordinari de l'Ajuntament per decidir si Barcelona s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En superar els 11 regidors que marca el reglament, l'alcaldessa Ada Colau es veurà obligada a convocar aquest Ple en un termini de 15 dies.

El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha celebrat l'acord amb CiU i la CUP i ha lamentat no haver pogut sumar també a Barcelona En Comú. El republicà, que ha qualificat aquest 20 d'agost “d'un gran dia”, ha destacat que “es votarà per primer cop l'adhesió a l'AMI”. Segons ell, el ple es podria celebrar abans de l'Onze de Setembre –els quinze dies per convocar-lo acabarien el dia 10–, tot i que l'opció més plausible és que es faci entre la Diada i el 27-S.

Tot i que les onze signatures recollides (el mínim per forçar el ple extraordinari) inclouen regidors de les tres formacions (ERC, CiU i CUP), els republicans han presentat l'acord en solitari. “Volíem fer una compareixença conjunta de les tres forces que signem el document, però no ha estat possible”, ha explicat amb resignació. El líder d'Esquerra a l'Ajuntament ha estat acompanyat a la sala de grups pels portaveus adjunts del grup municipal, Jordi Coronas i Montse Benedí.

Els 5 regidors d'ERC i els 3 de la CUP es posicionaran a favor de l'adhesió a l'AMI i Bosch confia que també ho facin els 10 de CiU. De 9 d'ells no en té cap dubte, i espera que la regidora d'Unió, Sònia Recasens, també voti afirmativament. En total, 18 regidors. Un nombre, però, insuficient per arribar als 21 necessaris, fet que obliga els promotors a buscar tres suports més. Bosch ha assegurat que aquests tres suports seran precisament els que buscaran en els pròxims dies.

El líder republicà al consistori ha lamentat que BComú no s'hagi sumat a la petició de convocatòria del ple extraordinari, tot i els contactes que s'han mantingut amb membres de l'alcaldia. Bosch encara manté l'esperança que el grup de govern voti a favor de l'adhesió a l'AMI o, si més no, doni llibertat de vot als seus regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona