Política

L'ANC ressalta la importància de completar les inscripcions a la Via Lliure al llarg de tota la Meridiana

El Secretariat Nacional recorda la necessitat d'omplir tot el recorregut per “poder enviar la imatge al món”

L'Assembla Nacional Catalana redobla esforços per a què els participants a la Via Lliure es distribueixin al llarg de tota la Meridiana. El Secretariat Nacional s'ha reunit aquest dissabte per ultimar els detalls de la mobilització de l'onze de setembre, que el president de l'entitat considera que serà “el més decisiu de la història”. En aquests moments els inscrits es concentren entre la Plaça de les Glòries i el Parc de la Ciutadella, i l'ANC insisteix en eixamplar els participants per tot el recorregut, sobretot ens els trams inicials, al barri de Sant Andreu. L'entitat remarca la importància d'omplir tota la Via Lliure per aconseguir mobilitzar el punter gegant “per poder enviar la imatge al món”.

Els membres del Secretariat Nacional de l'ANC s'han proposat aconseguir 125.000 inscrits durant aquesta setmana, a qui sobretot demanen que omplin els trams més buits. “No és el mateix un milió de persones ordenades que un milió de persones desordenades”, apunten fonts de l'entitat, que aspiren assolir el mateix nivell de participació que els darrers anys. Les mateixes fonts admeten que, com en mobilitzacions anteriors, hi haurà molts ciutadans que participaran a la Via Lliure sense inscriure's prèviament, però insisteixen en el “simbolisme” que pretén aconseguir la concentració, el qual volen traslladar internacionalment.

Davant les crítiques que ha rebut l'organització de la Via Lliure per la coincidència amb la campanya electoral i les acusacions que l'assenyalen com a acte partidista, el Secretariat Nacional de l'ANC reunit a Santa Coloma de Gramenet ha recordat que l'entitat “fuig d'aquest debat”. Així, els co-organitzadors de la mobilització de la propera Diada consideren que “el protagonisme ha de ser de la gent, i no dels polítics”. Per aquest motiu asseguren que tots els representants polítics hi són convidats, però diuen que els esperen “com a ciutadans, no com a polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs