Política

La premsa internacional destaca la Via Lliure

“Manifestació massiva dels separatistes catalans”, titula la BBC

‘Libération' parla de l'“èxit” de la mobilització

La manifestació també surt a les portades dels portals de la RAI, ‘Le Soir' i Russia Today

La premsa internacional comença a fer-se ressò de la Via Lliure i a publicar imatges i vídeos de la manifestació d'aquesta Diada.

“Manifestació massiva dels separatistes catalans”, titula la BBC al seu portal d'Internet. La televisió pública del Regne Unit, però, parla només de “desenes de milers” de manifestants.

També la RAI italiana informa que “desenes de milers han sortit al carrer a Barcelona per la festa nacional de Catalunya, que aquest any coincideix amb l'inici de la campanya per unes eleccions regionals en què els secessionistes són els grans favorits”. “Una gran multitud, vestida de blanc, ha desbordat la Meridiana, la gran avinguda que creua 5.2 quilòmetres de la capital catalana”, es pot llegir al seu portal de notícies.

El rotatiu francès Libération publica a la seva pàgina web una imatge de la Via Lliure amb el titular “Els independentistes catalans desfilen en nom de la República” i qualifica la manifestació “d'èxit”.

El seu enviat especial, François Musseau, assegura que els organitzadors “han aconseguit el seu objectiu: l'avinguda Meridiana, que travessa Barcelona, s'ha convertit en una marea humana, un mosaic de colors representant cadascun dels valors de la virtual República catalana: concòrdia, dignitat, transparència” en “una metàfora del que, segons ells, ha de ser el camí que portarà a la secessió d'Espanya”. Libération compta “almenys un milió” de manifestants.

Al mitjà belga Le Soir la Via Lliure és la primera notícia destacada en portada i titula: “Els independentistes catalans s'aboquen als carrers de Barcelona”. “Centenars de milers es manifesten en suport de les llistes que advoquen per la secessió, per a disgust del govern de Rajoy”.

El portal de Russia Today també destaca la manifestació a la seva portada amb el títol: “Porta d'entrada a la República catalana: centenars de milers es manifesten per la independència a Barcelona”. El mitjà rus informa que “unes 500.000 persones s'havien registrat per participar en l'acte proindependència”, però apunta que “les fotografies i vídeos fan pensar que són molts més els que han inundat els carrers de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell