Política

Les enquestes a peu d'urna pronostiquen una victòria ajustada de Syriza a Grècia

La coalició liderada per Alexis Tsipras obtindria entre un 30% i un 34% dels vots, una mica més que la forquilla de 28,5%-32,5% que els sondejos atorguen a Nova Democràcia

Els neonazis d'Alba Daurada serien la tercera força del Parlament

Les enquestes a peu d'urna publicades al tancament dels col·legis electorals a Grècia pronostiquen una ajustada victòria de la formació de l'exprimer ministre Alexis Tsipras a les eleccions legislatives anticipades celebrades aquest diumenge. La Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza) obtindria entre un 30% i un 34% dels vots.

Els conservadors de nova Democràcia, liderats per Vanguelis Meimarakis, obtendrien, d'acord amb les enquestes, entre un 28,5 % i un 32,5 % dels sufragis.

La tercera força al Parlament grec serien els neonazis d'Alba Daurada, que obtindrien entre el 6,5 % i el 8 % dels suports.

Els segueixen, pràcticament igualats, els comunistes de KKE, amb entre un 5,5 % i un 7 %; els socialdemòcrates del Pasok, amb idèntic resultat, i el centrista To Potami, amb entre un 4 % i un 5,5 %.

Segons els sondejos, entrarien a la Cambra gairebé amb tota seguretat els nacionalistes Grecs independents, socis de la coalició de govern de Syriza, amb entre un 3% i un 4%. També ho faria la Unió de Centristes, una formació fundada fa més de dues dècades i que fins ara mai ha aconseguit cap escó, que aconseguiria entre un 3,2 % i un 4,2 %.

En canvi, és més incerta la presència al parlament de la recent creada Unitat Popular, una escissió de Syriza liderada per l'exministre Panayotis Lafazanis, que només obtindria entre un 2,5% i un 3,5%.

El llindar mínim per accedir al Parlament grec se situa en el 3% dels vots.

Les enquestes han estat realitzades a peu d'urna conjuntament per cinc instituts demoscòpics.

Segons el director de l'institut demoscòpic ALCO, Kostas Panagópulos, ha explicat a la cadena pública ERT que l'abstenció podria haver superat per primera vegada el 40% en unes eleccions generals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia