Política

Syriza guanya les eleccions a Grècia

La formació de l'exprimer ministre Alexis Tsipras obté el 35,5% dels vots amb el 80% escrutat

El líder de Nova Democràcia, segona força al Parlament, reconeix la derrota en conèixer les primeres projeccions oficials

La Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza), liderada per l'exministre Alexis Tsipras, ha guanyat les eleccions generals anticipades que s'han celebrat aquest diumenge a Grècia. Amb el 80% dels vots escrutats, Syriza hauria obtingut el 35,53% dels sufragis, segons les dades divulgades pel ministeri de l'Interior. Els conservadors de Nova Democràcia, dirigits per Vangelis Meimarakis, han recollit un 28,16% dels suports.

Després de conèixer's els primers resultats oficial, Meimarakis ha reconegut la derrota del seu partit i ha felicitat Tsipras.

“Hem donat la batalla amb serietat; sembla que el resultat dóna la victòria a Syriza i a Tsipras. El felicito, la resta ho discutirem”, ha afirmat en declaracions als mitjans a l'arribar a la seu de la formació, a prop del centre d'Atenes.

De la seva banda, Tsipras ha arribat a la seu de Syriza amb el braç alçat en senyal de victòria i ha estat aclamat per la multitud que l'esperava al carrer.

El partit neonazi Alba Daurada es confirma com la tercera força a la Cambra grega amb un 6,99% dels vots. En quart lloc se situen els socialdemòcrates del Pasok amb un 6,34%, seguits pels comunistes de KKE, amb un 5,52%; els centristes de To Potami, amb un 4,05%; els nacionalistes Grecs Independents, socis de la coalició de govern amb Syriza, amb un 3,66%, i la Unió de Centristes, una formació amb més de dues dècades d'història però que no havia aconseguit entrar mai al Parlament, i que obté el 3,37% dels vots.

Unitat Popular, el partit escindit de Syriza i liderat per l'exministre Panaiotis Lafazanis, es queda fora de l'hemicicle amb un 2,86% dels sufragis, ja que la percentatge mínim per accedir a la cambra se situa en el 3%.

La participació és, amb el 80% de l'escrutin realitzat, del 56,23%, la més baixa registrada mai en unes eleccions generals, en un país on el vot és obligatori.

Prop de deu milions de grecs estaven cridats a votar avui en els segons comicis avançats aquest 2015, que s'han desenvolupat sense incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona