Política

Junqueras insta a guanyar les generals per “falcar i poder accelerar el procés”

El líder d'ERC demana convertir en un acció concreta i real la majoria sobiranista al Parlament

El tàndem Rufián-Tardà es presenta en societat

Amb un ull mirant al retrovisor i a la ressaca encara no processada dels resultat de les eleccions del Parlament i amb un altre mirant endavant i a la propera cita electoral, ahir, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va fer una crida a guanyar les properes eleccions generals del 20 de desembre amb l'objectiu de “falcar i accelerar el procés”. En l'acte de presentació dels caps de llista del partit per als comicis espanyols, el líder republicà va llançar un missatge d'encoratjament a la seva gent –ERC concorre en solitari a les eleccions al Congrés i Senat– i, a la vegada, un advertiment al conjunt del món sobiranista perquè no malbarati la majoria al Parlament de Catalunya: “Vam guanyar el 27 de setembre, que ningú ens prengui la victòria que després de tantes dècades hem aconseguit.”

La idea de fer valer la victòria sobiranista del setembre va ser present tot l'acte. El cap de llista per Barcelona, Gabriel Rufián, va assegurar que es disposa a anar a Madrid “per explicar-los que ja hem guanyat, que ja som poder constituent”, i el número dos, Joan Tardà, va anunciar: “Defensarem el vot del 27-S.”

Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP van ser presents en tots els parlaments com un taló de fons impossible de fer desaparèixer. Tardà s'hi va referir directament, i amb l'optimisme que habitualment l'acompanya va proclamar: “El govern de Catalunya es constituirà ben aviat.” El fins ara portaveu d'ERC a Madrid va menar pressa perquè hi hagi un acord perquè, segons va dir, “tenim l'obligació de fer-ho ràpidament perquè tenim moltes urgències a resoldre, com la pobresa i l'estat del benestar, a punt de petar”.

L'acte d'ahir va servir per presentar en societat el tiquet electoral dels republicans que formen Rufián i Tardà, que va rebre el seu cap de llista amb aquest anunci: “Rufián, anirem a veure el rei i en català i castellà li direm que de la independència en diem república!”

LES FRASES

No ens rendirem mai, i ara menys que mai. Ara que hem guanyat estarem a l'altura
Oriol Junqueras
president d'ERC
Rufián, anirem a veure el rei i li direm en català i castellà que de la independència en diem república
Joan Tardà
número 2 d'ERC al Congrés
Ara som poder constituent i volem recuperar la república que ens varen robar
Gabriel Rufián
Cap de llista d'ERC per Barcelona

L'estació del Nord o la balança d'Esquerra al Fort Pius

Entre la seu nacional de les CUP, al número 180 del carrer Casp de Barcelona, i el parc de la Ciutadella, on ahir l'Assemblea Nacional Catalana es va manifestar per reclamar un acord entre els 72 diputats independentistes, hi ha una distància aproximada de 1.000 metres en línia recta. A mig camí entre un lloc i l'altre s'alça l'estació del Nord, un edifici que es va construir al barri on el seu dia s'alçava el Fort Pius, un edifici militar que formava part de l'estructura de fortaleses dissenyades per Felip V per sotmetre Barcelona.

I va ser a l'estació del Nord on ahir Esquerra Republicana va tornar a interpretar el paper de conciliador en les negociacions per la investidura del nou president de la Generalitat, acció que el mateix Oriol Junqueras va definir de manera molt clara quan va dir: “Allarguem la mà a tothom, empenyem els que tenen dubtes i els ajudem. Posem sempre al davant el país i la seva gent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia