Política

Mataró traslladarà l'alcaldia als barris una setmana al mes

La proposta, que es vol portar a terme aquest any, pretén apropar l'Ajuntament als ciutadans i donar a conèixer la institució

S'instal·larà en espais municipals o centres cívics i s'hi desenvoluparà tota l'agenda institucional

L'experiència pretén millorar la relació amb el veïnat

L'alcaldia de Mataró tindrà durant aquest any 2016 noves seus itinerants. L'alcalde, David Bote (PSC), vol portar el despatx que té a la primera planta de l'edifici de l'ajuntament a tots els barris de la ciutat on pretén treballar de manera més directa amb els veïns i governar “a peu de carrer”. La intenció és treballar entre l'ajuntament i una oficina provisional que es muntarà en espais municipals o en centres cívics per copsar de més a prop la realitat i els problemes d'aquests indrets i dels seus habitants.

D'aquesta manera, durant una setmana al mes l'alcalde traslladarà l'activitat de la Riera, on es troba l'edifici consistorial, a algun dels verals de la capital del Maresme. El batlle va recordar ahir que la proposta, que portarà a terme tan aviat com es pugui tot i que la voluntat és fer-ho al llarg d'aquest primer tram de l'any, ve arran d'una promesa que va fer el PSC durant la campanya electoral per tal de millorar la relació del govern municipal amb la ciutadania a través d'uns principis d'actuació i de comportament ètic. “El que farem no és res més que desenvolupar l'agenda institucional tal com està programada, però en lloc de dur-la a terme des de l'ajuntament, la traslladarem a altres llocs del municipi”, va afegir-hi l'alcalde.

Coneixement mutu

Tot i que David Bote no va voler revelar per quin barri mataroní començarà l'experiència, sí que va dir que hi ha diferents opcions sobre la taula i que per trencar el gel vol “sortir del tòpic”. Traslladar el despatx fora de l'ajuntament servirà al nou batlle per visitar cada racó de la ciutat i mantenir-hi contactes amb les entitats i associacions de veïns perquè li exposin els problemes que més els amoïnen.

I és que el govern municipal vol conèixer de primera mà les inquietuds dels barris per fer propostes que puguin millorar la seva qualitat de vida; però també donar a conèixer la feina del dia a dia d'una alcaldia i “l'engranatge municipal” que comporta dirigir una ciutat com Mataró. “Si aquella setmana m'he de reunir amb algun alt càrrec, no ho faré a l'ajuntament sinó allà on tingui el despatx”, va insistir a dir.

Tornar a connectar

A falta de definir alguns detalls sobre la iniciativa, Bote considera que una de les claus per canviar el descrèdit generalitzat que arrosseguen els polítics és precisament acostar la institució i la feina diària als veïns i, sobretot, “ser capaç de tornar a connectar amb la societat”. En aquest sentit, es vol fer realitat una demanda reiterada que sempre se sol fer als polítics d'estar més al carrer i menys als despatxos.

De fet, Bote des que va assumir l'alcaldia de la capital del Maresme, encara no fa ni un any, sempre ha defensat la necessitat de tenir un vincle més estret amb els ciutadans i sovint n'ha presumit com un dels seus principals actius personals. “Continuo pensant que la ciutat necessita fer més pinya per afrontar plegats els problemes del municipi”, va assegurar el batlle, que no amaga que la proposta de baixar als barris per instal·lar-s'hi durant uns dies ja s'ha portat a terme amb èxit en altres municipis propers com ara Terrassa, amb l'alcalde socialista Jordi Ballart, o Santa Coloma de Gramenet, amb la també socialista Núria Parlon.

LA XIFRA

7
dies
al mes l'alcalde de Mataró traslladarà el seu despatx de l'ajuntament a un dels barris de la ciutat.

LA FRASE

Volem que la gent conegui millor la feina de l'alcalde, però també apropar-nos als ciutadans
David Bote
alcalde de mataró

Un pacte de govern “responsable”

L'alcalde de Mataró, David Bote, va anunciar la posada en marxa d'aquest projecte durant un esmorzar amb la premsa que també va servir per fer balanç de l'any passat. En aquest sentit, l'alcalde socialista va defensar l'acord amb CiU que els ha permès recuperar l'alcaldia de la capital maresmenca. “Som diferents i no ens convertirem en la mateixa cosa, però hem fet l'esforç d'anar plegats per la ciutat”, va dir Bote. Un pacte que, tot i que inicialment semblava antinatural per l'enfrontament històric que hi havia entre les dues formacions, ara es veu, segons l'alcalde, com el “més responsable” i el que té “un projecte de ciutat” més sòlid. Respecte a la crisi per la marxa del regidor de CiU Miquel Rey, Bote creu que el que s'ha fet no és res més que “respectar l'acord de govern” que van signar els dos partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona