Política

ERC després de reunir-se amb Sánchez: “Vivim en dos móns polítics paral·lels”

Tardà assegura que Esquerra fixarà la seva posició sobre la investidura quan el PSOE decideixi “si té govern i amb qui governa”

El portaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat que la reunió que han mantingut durant una hora amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha servit per constatar que estan “a les antípodes”. Vivim en dos móns paral·lels” que difícilment es podran “trobar”, ha assegurat en roda de premsa, en què ha explicat que han traslladat a Sánchez que ERC i DL defensaran la mateixa posició en el debat d'investidura.

En aquest sentit, Tardà també ha assegurat que ERC no decidirà res respecte a la investidura fins que “el PSOE decideixi si té govern i amb qui governa”. Només llavors ERC fixarà la seva “posició”.

Tardà ha agraït la reunió cordial que ha mantingut amb Sánchez, juntament amb Gabriel Rufián i Santiago Vidal, però ha remarcat que el “talant” de l'actual líder del PSOE “està allunyat del de José Luis Rodríguez Zapatero del 2004-2005”, que considera “tenia una visió més oberta”, encara que “va acabar com va acabar”.

“Hem escoltat el seu relat, poc ambiciós” i que considera que per als independentistes i la majoria dels catalans que estan a favor del dret a decidir “no dóna garanties”.

De fet, Tardà ha assegurat que a la reunió han constatat que “és més fàcil construir laRepública Catalana que no canviar la monarquia espanyola”. Per això, després de recordar que de les eleccions el 27-S va sortir un mandat democràtic, una majoria parlamentària i un govern que “ha posat proa cap a la independència”, Tardà ha defensat que en 17 mesos es convocaran eleccions constituents i que “el procés català no té retorn”.

També ha assegurat que per rebre algun suport d'ERC, si aspira a formar un govern progressista, hauria d'acceptar qüestions com que “Catalunya és una nació i reconèixer el dret a decidir del poble català”.

Abans de començar el torn de preguntes a la roda de premsa, Tardà ha remarcat que durant la reunió han traslladat a Sánchez que la posició d'ERC serà la mateixa que la de Democràcia i Llibertat (DL).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia