Política

Puigdemont avisa que el temps del “pal i la pastanaga s'ha acabat”

Sobre la reunió amb Rajoy, el president remarca que avala una consulta pactada però no una reforma de la Constitució per millorar l'encaix de Catalunya amb Espanya

“Estem en el temps de les decisions en la construcció d'un estat independent”, adverteix

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat aquest dimecres disposat a defensar davant Mariano Rajoy una “consulta pactada” sobre la independència de Catalunya, però ha rebutjat la “pastanaga” d'una reforma constitucional per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya.“El temps del pal i la pastanaga s'ha acabat”, ha assegurat.

Sobre la reunió amb el president del govern espanyol en funcions, ha assegurat que l'afronta amb amb “raonable escepticisme, un prudent optimisme i correcció institucional”.

En la sessió de control al president de la Generalitat en el ple d'aquest dimecres al Parlament, Puigdemont ha denunciat que la resposta del govern espanyol davant la “força de la naturalesa” que han representat les massives mobilitzacions independentistes de les últimes diades ha estat “zero”.

“Hem de continuar insistint davant aquells que continuen sense fer res?”, s'ha preguntat Puigdemont, en la rèplica al líder de Catalunya Sí que es pot, Lluís Rabell, a qui ha recordat que “nosaltres som els del referèndum”. “Les 16 vegades que l'hem presentat no ens impedirà de presentar-la una dissetena vegada”, ha afirmat, tot i que ha advertit que si a la dissetena tornen a dir que no: “Què farem?”. “Estem en el temps de les decisions en la construcció d'un estat independent”, ha assegurat.

Amb tot, Puigdemont ha advertit que “la paciència tampoc no és infinita” i, en tot cas, “el poble de Catalunya ha decidit” que “això de la pastanaga” d'una eventual reforma constitucional, per a la qual caldria esperar perquè encara no hi ha les majories suficients, “s'ha acabat”.

Puigdemont ha valorat que Rajoy estigui disposat a parlar de tots els temes, tot i que això no signifiqui la possibilitat d'arribar a acords a tots ells.

“Celebro que La Moncloa no ha posat cap veto a parlar de temes”, ha explicat Puigdemont a la sessió de control al Govern al Parlament, celebrada hores abans que el president català viatge a Madrid per reunir-se amb el president en funcions.

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha demanat a Puigdemont que formuli demandes emparades per la Constitució i assumibles pel Govern espanyol, i el president de la Generalitat ha replicat que la capacitat d'assumir demandes de Rajoy és “escassa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia