Política

Iglesias manté que vol els presos polítics lliures

El vicepresident espanyol preferiria veure’ls “negociant a les institucions”

El líder d’Unides Podem, ara com a vicepresident espanyol de Drets Socials i l’Agenda 2030, continua mantenint, com ho va fer durant la campanya electoral, que prefereix veure els “dirigents independentistes negociant a les institucions” i que no li agrada “veure’ls a la presó”. Així ho afirmava en una entrevista que va publicar diumenge La Vanguardia, tot i que també va deixar clar que no correspon al govern espanyol determinar la situació processal d’Oriol Junqueras i la resta de presos polítics. La recepta del vicepresident espanyol per a Catalunya és “diàleg, diàleg i diàleg” i adverteix que els acords en les negociacions no seran satisfactoris per a tothom. Sobre si Carles Puigdemont ha de jugar algun paper en la negociació, Iglesias assegura que “cada partit decideix qui els representa independentment de la situació processal o geogràfica”.

Les paraules d’Iglesias arriben dos dies abans que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa facin acte de presència amb permís al Parlament per declarar en la comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155 de dimarts. Ahir, en una entrevista a Catalunya Ràdio, van assegurar que explicaran com l’aplicació d’aquest article de la Constitució va perjudicar el funcionament de l’administració catalana i dels serveis que presta. Preguntats sobre com afrontaran veure excompanys d’hemicicle que van defensar el seu empresonament, Junqueras va ser contundent: “Tard o d’hora havia d’arribar el moment en què ens haurien de mirar als ulls. A veure com aguanten la mirada.” Per la seva banda, Dolors Bassa respon que “potser la pregunta és quin sentiment els produirà a ells. Ens podran mirar a la cara i saludar-nos com si res no hagués passat?”, mentre que la resta assegura que hi acudirà sense rancúnia.

A les concentracions de suport als diputats prevista per dimarts d’Òmnium i ANC, el col·lectiu Urquinaona ho tornarem a fer ha convocat per avui a les dues de la tarda una mobilització de dos dies al parc de la Ciutadella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia