Política

El tercer grau dels presos polítics “en breu” al Suprem

La jutgessa de vigilància penitenciària denega aixecar la suspensió de la semillibertat a Junqueras, Rull i Sànchez

Anuncia que aviat enviarà la causa a l’alt tribunal perquè la resolgui

La jutgessa de vigilància penitenciària 5 va resoldre ahir desestimar els recursos d’Oriol Junqueras, Josep Rull i Jordi Sànchez perquè aixequi la suspensió de la seva semillibertat, que ella mateixa va validar el 19 d’agost passat, però manté aquesta classificació congelada fins que la ratifiqui o no el Suprem, que és el tribunal sentenciador. La magistrada Maria Jesús Arnau hi afegeix que enviarà la causa dels presos polítics de Lledoners al tribunal dirigit per Manuel Marchena “en breu”.

Les defenses dels set presos polítics que són al penal de Sant Joan de Vilatorrada van valorar positivament que la jutgessa aprovés el seu pas a tercer grau, que els serveis del Departament de Justícia va concedir-los el 15 de juliol passat, i del qual van gaudir només dues setmanes, ja que el 28 de juliol passat la mateixa jutgessa va acceptar la petició de la fiscalia, que de manera cautelar els suspengués la semillibertat, ja que presentaria recurs d’apel·lació al Suprem, una mesura confirmada l’11 d’agost i ahir. Per contra, l’expresidenta Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa continuen en tercer grau perquè el jutge de vigilància penitenciaria 1 no va voler aplicar-la.

Els set presos polítics van presentar recurs contra la suspensió del tercer grau, que consideren “no ajustada a dret”, ja que la disposició cinquena de la llei orgànica del poder judicial permet la suspensió en els recursos d’apel·lació; és a dir, ara al Suprem. En la resolució d’ahir, la jutgessa detalla que ja té el recurs d’apel·lació de la fiscalia, presentat el 25 d’agost, i quan tingui els escrits de les defenses enviarà l’expedient al Suprem, i els set magistrats del judici hauran de pronunciar-s’hi de manera clara i sense ambigüitats.

LA DATA

25.08.20
La fiscalia
presenta recurs contra el 3r grau dels set presos de Lledoners perquè ara el Suprem resolgui el cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia