Política

Mena demana a JxCat que “no trenqui la unitat” en la defensa de la immersió lingüística

Sergi Miquel denuncia que el redactat pactat amb ERC deixa el català com a llengua vehicular “a la intempèrie”

El diputat d’En Comú Podem al Congrés Joan Mena ha demanat a JxCat que “no es despengi” d’un acord transversal a Catalunya i que “no trenqui” la unitat en la defensa de la immersió lingüística.

En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Mena ha afegit que els adversaris del català com a llengua vehicular són els que tenen clar que amb la llei Celaá es protegeix la immersió.

També en declaracions a ‘Ser Catalunya’, el diputat de JxCat al Congrés Sergi Miquel ha denunciat que el redactat pactat entre PSOE, Unides Podem i ERC deixa la immersió “a la intempèrie” i ha reclamat que es posi explícitament que són les comunitats autònomes qui decideixen sobre la llengua amb què es fan les classes o bé que no se’n faci cap referència.

Mena s’ha mostrat “sorprès” per l’actitud de JxCat i ha argumentat que és necessari que la nova llei d’educació estatal faci referència a la immersió lingüística tenint en compte que hi ha una sentència del TC.

“El que no digui la llei, les dretes ja han amenaçat de portar-ho al Tribunal Constitucional”, ha afegit per després concloure que es tracta de donar “tota la seguretat jurídica” a la llei d’educació per protegir la immersió lingüística a Catalunya.

Miquel no ha aclarit el sentit del vot de JxCat en la comissió que vota aquesta tarda la reforma de la llei d’educació.

El diputat s’ha limitat a dir que a la tarda s’ha de decidir i ha insistit en demanar que no s’hagi de confiar en la “bona fe” del ministeri d’Educació i que s’expliciti que el règim lingüístic és competència de les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia