Política

ERC vol que el Parlament insti el Govern a exigir el traspàs de competències per a l’acollida de refugiats ucraïnesos

Els republicans presenten una moció perquè la cambra reclami la flexibilització del sostre de dèficit fins a l’1%

ERC ha presentat una moció perquè el Parlament exigeixi a l’Estat els recursos i el traspàs de les competències per a l’acollida de refugiats ucraïnesos. Al text es reclama l’adopció de mecanismes efectius de codecisió en la gestió de l’arribada d’ucraïnesos. ERC també vol que s’insti el Govern a reclamar l’extensió de les proteccions de la Directiva Europea de Protecció Temporal als refugiats d’altres conflictes. A banda, aprofiten per insistir en reclamar la flexibilització del sostre de dèficit fins a l’1%. En un punt de la moció proposen que el Parlament “reafirmi el compromís i voluntat d’acollida” de refugiats i que constati que els principis democràtics i els drets humans són “la millor manera de combatre l’autoritarisme”.

A banda, a la moció es proposa que la cambra faci una crida a les institucions estatals i europees per a fer efectiu el dret d’asil per a totes les persones que fugen de la invasió russa. Aquí posen l’accent en les persones “doblement discriminades”, i posen com a exemple els homes objectors de consciència, les minories ètniques i el col·lectiu LGBTI+, especialment les persones trans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia