Política

Els diputats hauran de votar un a un i en veu alta la presa en consideració de la sedició al Congrés

El PP força aquesta fórmula de votació amb l’objectiu de posar en evidència el posicionament dels socialistes

Els diputats al Congrés hauran de votar un a un, en veu alta i a peu dret la presa en consideració de la reforma de la sedició en la votació de demà dijous, ja que el PP ha demanat que la fórmula de votació sigui per crida. Segons estableix el reglament del Congrés, es podrà forçar que sigui així quan ho demanin una cinquena part dels diputats. Un requisit que els populars compleixen, ja que ocupen més d’un cinquè dels seients de l’hemicicle. Fonts del Congrés han explicat que un cop ho demanen és automàtic que s’hagi d’aplicar aquesta fórmula. La intenció de sol·licitar el vot per crida l’ha anunciat la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, que ho ha justificat perquè el partit vol posar en evidència el posicionament dels socialistes.

“El vot és també una responsabilitat individual del diputat”, ha argumentat la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, en roda de premsa a la cambra baixa aquest dimecres. La número dos dels populars ha explicat que el partit demanarà que la votació es faci per crida per tal que els diputats s’hagin de pronunciar un a un en veu alta. “Demà és el dia de la veritat”, ha afirmat Gamarra, que ha dit que els diputats socialistes “quedaran retratats” i que “seran ells els que hauran de donar les explicacions oportunes als seus votants”.

Segons Gamarra, en la votació de demà dijous “es materialitzarà l’engany” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, als seus votants. La portaveu del PP ha instat a “frenar el sanchisme” i ha criticat els “acords vergonyosos” que fa amb ERC “perquè els seus dirigents quedin impunes”.

La iniciativa s’emmarca en una campanya del PP per assenyalar cadascun dels diputats del PSOE. El partit ha llançat una campanya a Twitter que interpel·la un a un els diputats socialistes al Congrés per demanar-los que s’oposin a la presa en consideració de la reforma de la sedició. Els comptes autonòmics i provincials dels populars assenyalen els parlamentaris de cada regió, adreçant-s’hi directament, amb el hashtag #NoSiguisCòmplice.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia