Política

Unes 5.000 persones van participar en processos de justícia restaurativa a Catalunya l’any 2021

El Departament de Justícia, Drets i Memòria prioritzarà en l’acció de Govern l’impuls i foment de la justícia restaurativa, desplegant al màxim les seves competències. La meitat dels processos de justícia restaurativa a Catalunya finalitzen amb un acord satisfactori, tant per a les persones denunciades com per a les seves víctimes.

Dels 2.090 expedients finalitzats l’any 2021, un total de 993 van acabar en un procés restauratiu d’èxit per a totes dues parts. L’any passat, un total de 4.712 persones van finalitzar un procés de justícia restaurativa a Catalunya: 2.049 eren part denunciada o victimaris i 2.663 eren víctimes. Un 53,5% de les víctimes eren homes, la gran majoria d’entre 31 i 55 anys. Els victimaris també van ser homes en un 68%, amb edats d’entre els 31 als 50 anys. Pel que fa als delictes, gairebé la meitat estaven relacionats amb fets delictius contra la llibertat (40,7%), seguit de delictes de lesions (25,1%) o contra el patrimoni (23,6%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia