Política

La defensa d'Ibarretxe demana que se citin a declarar Zapatero i Aznar en el judici contra el lehendakari

Tribunals

La defensa del lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB) que se citi a declarar el màxim representant del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el seu predecessor, José María Aznar, durant el judici que se celebri contra el president del govern basc, els dirigents del PSE-EE, Patxi López i Rodolfo Ares, per haver-ser reunit amb cinc membres de Batasuna, entre ells, Arnaldo Otegi.
En el seu escrit, el lletrat d'Ibarretxe pretén "demostrar que el dret al diàleg és un principi democràtic a defensar i no a criminalitzar".

La defensa del lehendakari sempre ha destacat que els governs de Zapatero i Aznar han parlat fins i tot amb una organització terrorista com ETA, sense que els hagin encausat, mentre que al cap de l'executiu basc se l'acusa de desobediència per mantenir trobades amb representants de l'esquerra abertzale.

Després del consell de govern, la portaveu del gabinet d'Ibarretxe, Miren Azkarate, ha indicat que l'advocat del lehendakari proposa que es cridi com a testimonis Zapatero, Aznar, l'actual ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a més de l'exresponsable del PP d'aquesta cartera, Jaime Mayor Oreja.

Alhora, reclama que testifiquin els presidents del PNB, EA i EB, Josu Jon Imaz, Begoña Errazti i Javier Madrazo, a més del president del PSE-EE, Jesús Eguiguren, suposat artífex de les negociacions amb Batasuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.