Política

Carretero busca candidat

L’exconseller va sondejar Tremosa i també ha temptat López Tena per ser el cap de llista de Reagrupament, sense èxit

La recerca d’un candidat per a les properes eleccions al Parlament per part de Reagrupament ve de lluny. El president del partit, Joan Carretero, fa mesos que està temptejant diferents personalitats del món civil i polític i amb un cert ressò mediàtic perquè se situïn al capdavant del projecte. L’exconseller d’ERC rebutja de moment liderar la candidatura als comicis catalans i es reserva ser el cap de llista a la circumscripció de Girona.

Els contactes de Carretero per buscar un presidenciable arrenquen fa més d’un any, quan va sondejar l’economista Ramon Tremosa. El professor de teoria econòmica de la UB tenia un gran prestigi entre els sectors sobiranistes per la seva oposició a l’Estatut perquè no recollia el concert econòmic en el nou model de finançament, i donava la imatge de rigor que buscaven els reagrupats. La seva designació com a cap de llista de CiU a les eleccions europees el mes de gener va truncar l’operació.

El frustrat intent d’incorporar Tremosa, un dels signants del manifest fundacional del Cercle d’Estudis Sobiranistes, va provocar que Carretero busqués la complicitat, curiosament, del president de l’entitat i un dels noms que també havia sonat per ser el representant de CiU a Brussel·les, Alfons López Tena. El president de Reagrupament va mantenir una primera trobada el mes de gener amb l’exvocal del Consell General del Poder Judicial en la qual li va demanar que s’incorporés al seu projecte polític com a secretari general i com a candidat a la presidència. Davant les reticències de Tena, Carretero li va proposar tornar-se a trobar un mes després, però la resposta del coordinador d’Osona Decideix va ser que se sentia molt a gust a CiU, on milita des de fa 20 anys.

L’objectiu de Carretero passa ara mateix per el president del Barça, Joan Laporta, que està meditant la seva entrada en política. L’exdirigent d’Esquerra ha donat carta blanca al dirigent barcelonista, amb qui es va reunir fa unes setmanes. Un altre dels noms que sonen amb força per liderar la candidatura és l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, que ja ha mostrat la seva predisposició assegurant que seria un “honor” si així ho acorda l’assemblea que Reagrupament celebrarà la primavera que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.