Política

DIEGO SÁNCHEZ,

PRESIDENT DEL PP AL MARESME

“Serem seriosos, realistes i responsables”

“Els programes electorals, aquests més que mai davant la situació de crisi que ens afecta, són contractes amb l'electorat i cal complir-los fil per randa

“És una situació que ens ha fet mal, però les actituds egoistes d'alguns no poden condicionar la bona feina feta”

PERFIL
Treballador en una empresa tèxtil de Pineda, compagina la feina com a regidor a l'Ajuntament amb la presidència comarcal, càrrec que ocupa des del juliol del 2009. Està convençut que els bons resultats obtinguts a les autonòmiques serviran de trampolí a la formació el maig

Les eleccions autonòmiques han col·locat el PP com a tercera força al Maresme. Com pot influir això en les municipals?

Estic convençut que ens ajudarà a obtenir més bons resultats. A pràcticament tots els municipis vam millorar i, encara que sigui amb eufòria continguda, encetem la carrera electoral amb esperit guanyador.

L'objectiu és presentar llistes a tots els municipis?

Volem cobrir el cent per cent del territori. A hores d'ara, però, encara ens queda resoldre candidatures a quatre o cinc poblacions, majoritàriament petites.

Les esquerres es desmembren. Candidatures com Ciutadans o Plataforma són adversaris directes per al PP?

No. Aquestes formacions no crec que tinguin una representació significativa a la comarca, i en el cas de Plataforma no ens uneix res. Res de res.

Són un partit que al Maresme tradicionalment està més a l'oposició que no pas al govern. Se senten condicionats?

El 2007, amb 29 regidors no vam treure un bon resultat i això ens va afectar a l'hora de buscar acords de govern vàlids. Ara som al govern a Premià de Mar i Malgrat i hi som perquè el nostre vot condiciona una majoria. L'objectiu és ampliar la representació als consistoris.

Amb qui se senten més còmodes governant?

Cada Ajuntament és un món i en funció de les afinitats programàtiques es pot crear o no un acord de govern estable. Hem estat amb CiU i amb el PSC i no hi ha cap orientació concreta per part del partit a l'hora de triar companys de viatge. El dia 23 de maig en començarem a parlar.

Mataró és un dels punts calents a la comarca

Cert. El grup municipal s'ha trencat i tres regidors no han tornat l'acta. Una situació que ens ha fet mal, però aprofitarem el temps al màxim per reorganitzar la nostra gent. Les actituds egoistes d'alguns no poden condicionar la bona feina feta.

I Llavaneres, únic municipi on van tenir alcalde i que s'ha quedat sense el candidat històric?

Amb en Víctor Ros, que s'ha mantingut al grup de no adscrits i que es va donar de baixa del partit, ja no hi podem comptar. Tot i això continuem tenint un equip amb moltes ganes i que confiem que revalidaran els bons resultats que sempre hem tingut al municipi.

Els programes electorals d'aquest any aniran orfes de grans inversions. Amb què els ompliran?

A tots els candidats els he transmès i els transmetré un missatge clar: cal tocar de peus a terra. Els programes, aquests més que mai davant la situació de crisi que ens afecta, són contractes amb l'electorat i cal complir-los fil per randa. Serem realistes, seriosos i responsables. No farem volar coloms.

Temes irrenunciables?

Mesures de foment de la promoció econòmica local per lluitar contra l'atur. Reducció de les despeses no prioritàries i inversions en serveis a les persones.

No resulta poc estimulant per a l'elector?

Els ciutadans del Maresme tenen l'oportunitat de decidir amb el seu vot quin govern municipal volen. La porta d'entrada a l'administració més propera, que és l'Ajuntament i la que pot resoldre-li molts dels seus problemes.

I què els ofereix el PP?

Seny, bona feina i no perdre el temps amb temes identitaris que no duen enlloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.