ERC acusa CiU de voler el canvi per tornar a «la Catalunya paralitzada»

Joan Ridao critica l'«independentisme exprés» del reagrupat Carretero

El candidat Oriol Junqueras va llançar el seu missatge europeu del dia (que Europa no pot anar a dues velocitats i que està en contra que alguns estats no subscriguin la Carta Europea de Drets dels Ciutadans), i va ser Ridao l'encarregat de presentar batalla a CiU, al qual volen arrabassar la tercera posició en el rànquing de candidatures més votades dels comicis europeus. Com si es tractés d'unes eleccions al Parlament de Catalunya, el dirigent republicà va alertar que el canvi que busca CiU «ens portaria de nou a la Catalunya paralitzada», i va utilitzar els pactes entre convergents i populars –«un PP autoritari, antisocial i estatalista»– com a espantall.

També en clau nacional, Ridao va al·ludir indirectament al líder de Reagrupament, recentment divorciat del partit, Joan Carretero: «Volen proclamar la independència demà mateix, i a mi també m'agradaria, però això no és tan fàcil, requereix disposar d'una majoria social i política.» Ridao va equiparar l'«independentisme exprés» de Carretero amb el dels «nous independentistes que surten de sota les pedres», alguns de la «tercera edat», en referència a la plataforma Sobirania i Justícia, integrada per exconsellers de governs de Jordi Pujol.

Junqueras «vs» Álvarez

Junqueras, que ja albira un segon eurodiputat per a la candidatura Europa dels Pobles, va fer el seu discurs davant d'un cartell que imitava les tanques electorals del PSC: al costat del candidat d'ERC hi havia una Magdalena Álvarez d'esquena, sota el lema socialista: Tu decideixes quina Europa vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.