Política

Jordi Pujol creu que fixar el sostre de la despesa a la Constitució limitarà l'autonomia

L'expresident de la Generalitat considera que la relació amb Espanya es troba en un punt “molt difícil”

Pujol alerta que quan socialistes i populars es posen d'acord en assumptes relatius a Catalunya “li acaben tocant el crostó”

Fixar un sostre al dèficit a través de la Constitució limitarà “la capacitat operativa de les comunitats autònomes”, en particular, “la de Catalunya”. Així ho creu l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que avui ha assistit a la Universitat Catalana d'Estiu, on ha rebut el premi Canigó.

Pujol ha explicat que la seva experiència l'ha fet arribar a la conclusió que quan populars i socialistes es posen d'acord en assumptes que afecten a Catalunya, “li acaben tocant el crostó”.

La relació entre Catalunya i Espanya, en un punt “molt difícil”

L'expresident de la Generalitat ha afirmat que, entre Catalunya i Espanya, “alguna cosa passarà”. De fet, ha dit que “ja està passant”, en al·lusió a la darrera proposta del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Per a Jordi Pujol, el retorn de competències a l'Estat que estan fent “algunes comunitats autònomes del PP però també alguna del PSOE” és simptomàtic.

Pujol ha afirmat que la relació entre Catalunya i Espanya es troba en un punt “molt difícil”, i ha aconsellat “serietat, molta preparació prèvia i molt enfortiment intern” per afrontar el futur. L'expresident ha assegurat que “cal que passi alguna cosa”, perquè en cas de no produir-se “cap gir”, Catalunya “cauria en una situació d'involució molt greu”, en àmbits com la política, la llengua, l'economia, el benestar i la cohesió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.