Política

Política

La campanya pel dret a decidir

L'alcalde Albiol i el llenguatge les flors

Els impulsors de la campanya ‘Ara és l'hora' a Badalona envien crisantems grocs al líder del PP perquè reflexioni sobre la consulta

Faran arribar rams del mateix color cada dia a un regidor diferent de l'Ajuntament de la ciutat

L'alcalde de Badalona va rebre ahir un regal inesperat. Uns crisantems grocs embolcallats en paper de cel·lofana del mateix color i una targeta adreçada a Xavier Garcia Albiol en què es podia llegir: “Vull un país amb alcaldes que ens deixin votar i decidir el nostre futur”. L'acció forma part de la campanya Ara és l'hora - Units per un país nou, que despleguen conjuntament a Badalona Òmnium Cultural i l'ANC amb l'objectiu de defensar el dret a decidir i la consulta del 9-N.

En una ciutat en què l'alcalde s'ha erigit com el flagell dels incívics, no es podia haver pensat en una acció més cívica que regalar flors per convidar a reflexionar al voltant de la consulta. Per això, des d'ahir i fins el proper 7 de novembre, els organitzadors tenen previst fer arribar a diferents responsables del govern i l'oposició rams de flors grogues. Cada matí, de dilluns a divendres, un regidor diferent rebrà un ram acompanyat d'una targeta on s'explicarà per quines raons els impulsors de la iniciativa volen un país nou. Aniran adreçades tan als que s'hi han manifestat en contra com als que donen suport a la consulta. En el cas de Badalona, totes les forces a l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA) van aprovar una moció a favor de la votació.

D'aquesta manera, des d'Ara és l'hora es fa un pas simbòlic per tenyir la ciutat de groc de forma cívica amb una campanya que vol tenir ressò a les xarxes socials. Ahir, la resposta va ser immediata. L'alcalde va piular tan aviat com va rebre el ram i va penjar una foto de les flors a Twitter. En un missatge en castellà, Albiol donava les gràcies per les flors i es preguntava si li proposaven “incomplir una resolució judicial”. Ara tindrà uns dies per rumiar-s'ho i, si cal, podrà desfullar els crisantems, perquè el dia 7 tornarà a rebre un nou ram, que serà el que tancarà la campanya.

Així, els impulsors de la campanya fan servir el llenguatge de les flors per demanar que parlin les urnes. I ho fan amb crisantems, una flor associada als difunts. Caldrà veure si el seu anhel haurà d'esperar fins al maig vinent. Aleshores, segur que els badalonins podran exercir el seu dret a decidir a qui volen al capdavant de l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia