Política

Montse Mindan ofereix diàleg per governar a Roses

Els vots pactats entre CiU i Gent del Poble permeten a l'alcaldessa de repetir el càrrec tot i que governarà en minoria

El consistori ha perdut 4 regidors, però té ara més partits representats

Sense sorpreses i amb els set vots favorables que garantien el pacte entre els cinc regidors de CiU i els dos de Gent del Poble, Montse Mindan va ser investida, ahir, alcaldessa de Roses. El ple d'investidura rosinc (un dels més matiners de la demarcació, ja que havia estat convocat a les nou del matí) es va iniciar amb una mesa d'edat que coincidia amb les dues candidatures més votades: Carles Pàramo (CiU) i Joan Plana (ERC). La majoria dels regidors van assumir el càrrec utilitzant la fórmula “Per imperatiu legal, ho prometo”, mentre els regidors del PP, Ciutadans i UMdC ho van jurar i José Manuel Álvarez (Cs) ho va fer en castellà. Tots els regidors d'ERC, CiU i GdP també van fer seu el compromís de l'AMI amb què es comprometen a donar suport al procés sobiranista i al proper govern de la Generalitat.

Només Francesc Giner (GdP) va renunciar a presentar la seva candidatura a l'alcaldia; la resta de grups van votar pels seus respectius caps de llista i, de retruc, Montse Mindan no va tenir cap entrebanc per recollir la vara d'alcaldia de les mans de Carles Pàramo. Mindan, que repetirà en el càrrec (tot i que era la primera vegada que es presentava com a alcaldable), governarà, doncs, aquest mandat en minoria i va oferir “diàleg i entesa” a la resta de regidors, amb només dues premisses: “Respectar la legalitat i no estirar més el braç que la màniga.” Joan Plana, des d'ERC (la segona llista més votada), es va comprometre “a fiscalitzar el govern i preparar el següent govern”.

El consistori de Roses ha perdut quatre regidors en relació amb l'anterior, però, curiosament, també serà la primera vegada que hi haurà tantes forces representades, ja que en seran set.

LES FRASES

Us oferim diàleg i entesa amb només dues premisses: respectar la legalitat i no estirar més el braç que la màniga
No han de ser 7 governant i 10 a l'oposició, sinó 17 regidors a favor del poble
Montse Mindan
Alcaldessa

Agraïments i retrets

A banda dels agraïments dels portaveus als seus respectius electors, els primers parlaments van incorporar les corresponents dosis de retrets: la intervenció més amarga va ser la de Manel Escobar (PP), que en el precedent mandat havia format govern amb CiU i que aquesta vegada ha quedat descartat. Mindan i Pàramo, però, van agrair la feina feta als components del govern de l'anterior mandat, incloent-hi el PP, i afegint-hi agraïments els regidors d'Unió, que no han pogut repetir perquè Unió ha presentat llista pròpia i els havia descartat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia