Política

Els regidors de Vic inicien el mandat sense cobrar

L'equip de govern, en minoria, s'arronsa i retira del ple la proposta de retribucions i càrrecs de confiança

Caldrà acordar-ho en el pròxim ple

Que l'inici del mandat a Vic seria complex per a l'equip de govern de CiU es donava per descomptat. CiU sap que governar en minoria té servituds i per això ha intentat apuntalar l'equip de govern amb la incorporació in extremis del PSC, una alta insuficient perquè continua requerint un vot per a la majoria. O, el que és el mateix, està igualment en mans de l'oposició. Per això, i davant la certesa que els sous i els càrrecs de confiança no s'aprovarien, l'alcaldessa, Anna Erra, va decidir a última hora retirar-los de l'ordre del dia del ple per tenir més marge per continuar negociant. Això, a la pràctica, condueix a una situació insòlita: l'Ajuntament de Vic comença el mandat i es posa a treballar sense que els electes puguin cobrar.

La situació, que ve a ser una metàfora del preu de la falta d'acord, s'explica per la incapacitat de CiU d'aconseguir suports de l'oposició. La proposta convergent, i ara també del PSC, no satisfeia cap dels grups de l'oposició i, davant el risc de posar els punts a votació i rebre un revés d'entrada, Erra va decidir fer marxa enrere, retirar-los i continuar negociant. Una negociació que, tant sí com no, haurà de passar per una rebaixa substancial de sous. Al ple no hi va haver debat. Es van retirar els punts. I punt.

“Les negociacions no són fàcils”, va admetre Erra acabada la sessió. La proposta de CiU, va exposar, ja significava una rebaixa respecte al mandat anterior: els sous dels electes sumaven 294.000 euros i ara, 234.000, i es passava de vuit regidors a sou a només sis.

L'altre debat era el dels càrrecs de confiança. Tampoc no hi ha acord. Amb la proposta de CiU, es passava de nou a cinc. La llei, per a un municipi de la dimensió de Vic, en permet set.

Aquesta és l'agenda política dels dies vinents. Tancar la carpeta no serà fàcil. L'equip de govern sap que als ulls de l'oposició la seva proposta és insuficient, i encara que utilitzi l'eufemisme de “continuar negociant”, en realitat vol dir tirar avall retribucions i càrrecs de confiança.

LA XIFRA

234.000
euros
és la suma dels sous proposats pel govern. És menys que en el darrer mandat, en què eren 294.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia