Política

Lloret torna a adaptar el cartipàs a vuit regidors i queda sense assessors

L'alcalde encara confia que els socialistes es repensin la seva negativa a formar govern amb CiU i ERC-Avancem

El ple aprova dilluns el cartipàs

El nou equip de govern de Lloret de Mar serà, definitivament, CiU-ERC-Avancem, si és que no s'integra cap altre grup a l'equip, cosa que l'alcalde, Jaume Dulsat, confia que acabi passant. El PSC s'ha mostrat inflexible a l'hora de rebutjar un acord amb ERC-Avancem, amb l'argument que inclou un “trànsfuga”, Joan Bernat, i això ha acabat propiciant el trencament del pacte signat al juny.

El nou equip de govern estarà format, doncs, per vuit regidors, i s'han reestructurat en part les àrees que inicialment s'havien repartit CiU i el PSC. Una de les conseqüències del nou acord és que ja no hi haurà càrrecs de confiança (en l'anterior pacte se'n preveien tres) perquè ERC-Avancem s'hi ha negat.

Dulsat va reiterar ahir que el PSC ha triat no ser a l'equip de govern, i que ells no han fet fora ningú. “No hi són perquè no hi han volgut ser. Nosaltres estem disposats a integrar-los en qualsevol moment si s'ho repensen, tant si és dilluns com d'aquí a un mes”, va assegurar l'alcalde, que confia que el PSC sigui capaç de deixar enrere “temes personals”. “Tinc la sensació que el seu rebuig a ERC-Avancem no és un tema ideològic ni programàtic, no estem parlant del PP i Podem”, hi va afegir.

Segons el nou organigrama, la primera tinència d'alcaldia, que segons el pacte amb els socialistes tenia Antonio Lorente, passarà ara a Albert Robert (CiU), i la segona recaurà en Jordi Orobitg, que es farà càrrec de les àrees de Medi Ambient, Platges, Comerç, Promoció Econòmica i Ocupació i Mercats (aquestes dues últimes eren abans àrees socialistes). El número dos d'ERC-Avancem, Joan Bernat, per la seva banda, serà el cinquè tinent d'alcalde i assumirà la major part de l'àrea d'Urbanisme i Esports.

La retribució dels càrrecs electes del govern representarà un estalvi de 5.000 euros a l'any respecte de l'anterior cartipàs. La partida dedicada als regidors en global, però, s'incrementa en part perquè hi ha més grups amb representació al consistori, i perquè, en compliment de la llei, en les assistències a plens no hi pot haver diferències entre els portaveus dels grups i els que no ho són i, per tant, tots tindran una indemnització de 800 euros per aquest concepte, amb la particularitat que només poden cobrar 12 assistències a plens (una al mes). Abans, els portaveus tenien una indemnització de 750 euros i la resta de regidors, de 425 per ple.

LA FRASE

Estem disposats a integrar el PSC, si s'ho repensa, en qualsevol moment
Jaume Dulsat
Alcalde de Lloret de mar

LA XIFRA

54.900
euros
és el sou, brut, que es proposarà al ple per a l'alcalde, l'únic que tindrà dedicació exclusiva.

L'alcalde cobrarà un 24,5% menys

Jaume Dulsat reduirà el seu sou com a alcalde, respecte del que percebia el seu predecessor, Romà Codina. L'exalcalde cobrava aproximadament 72.500 euros l'any bruts, i l'actual alcalde, en compliment amb la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, portarà a l'aprovació del ple una retribució de 54.900 euros bruts (un 24,5% menys), i tindrà, igual que Codina, dedicació exclusiva al consistori. Segons la proposta que es porta a ple, tres regidors tindran una dedicació del 80% i percebran un sou de 43.498 bruts: Albert Robert, Jordi Orobitg (que en l'anterior mandat no tenia dedicació i cobrava per assistències) i Lluïsa Baltrons. Llirinós i Bernat tindrien una dedicació del 70% i cobrarien 38.465 bruts, mentre que Cunill i Gou cobrarien per assistències a plens i juntes de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia