Política

L'exalcalde Jordi Serra deixa l'Ajuntament de Badalona

La decisió, anunciada a través del seu compte de Twitter, era esperada per molta gent després de la patacada del PSC el 24-M

Assegura que el pas no és fruit de pressions rebudes dins del partit

Amb un missatge a mitja tarda en el seu compte de Twitter un dilluns d'agost. Així va anunciar ahir Jordi Serra, alcalde de Badalona entre el 2008 i el 2011 i actual regidor del PSC, que posava fi a un vincle de dotze anys amb l'Ajuntament de Badalona. “Avui deixo l'Ajuntament. És un honor haver estat alcalde de Badalona però per a mi ara és temps de nous projectes.” Aquest és el missatge que va fer servir per acomiadar-se de la política local.

La decisió no ha agafat a ningú per sorpresa, si més no dins del PSC. Jordi Serra havia quedat relegat a un segon pla després de la patacada electoral del 24 de maig (el socialistes van passar de nou a quatre regidors) i ja no va ser elegit ni president ni portaveu del seu grup municipal. Tampoc no formava part de cap consell d'administració de les empreses municipals. Això no obstant, Jordi Serra ha volgut anar-se'n sense fer soroll i ahir, en declaracions a aquest diari, va assegurar que la decisió adoptada “no guarda cap relació amb la posició en què havia quedat dins del PSC” ni amb “el tracte rebut” pels seus companys”.

L'exalcalde de Badalona es va erigir després de les passades eleccions municipals en un dels grans defensors de l'entrada del PSC al govern de la ciutat (el seu discurs a l'assemblea de militants va ser dels més ovacionats), però les negociacions amb la resta de forces de l'esquerra van situar el PSC a l'oposició. Serra no amaga que, d'haver optat per governar la ciutat, potser hagués retardat la decisió de plegar. Amb tot, deixa molt clar que no tenia intenció de repetir com a candidat.

Jordi Serra va arribar a l'alcaldia en substitució de Maite Arqué, amb el mandat iniciat. Ha estat dos cops cap de llista, però ha estat derrotat per l'opció del PP i de Garcia Albiol. Des de l'agrupació a Badalona del PSC, el secretari d'organització, Rubén Guijarro, ha agraït a Serra “els serveis prestats” i s'ha mostrat convençut que “continuarà sent un actiu dins del PSC”. L'acta de Jordi Serra l'agafarà Teresa González.

Un futur laboral lluny de Badalona

Ni Jordi Serra ni el PSC van voler revelar ahir a què es refereix l'exalcalde de Badalona quan afirma que arriben “temps de nous projectes”. Serra es va limitar a confirmar que el seu futur professional “no està directament vinculat a Badalona”. El més probable és que l'exalcalde estigui vinculat a alguna administració supramunicipal. Això sí, durant els propers mesos mantindrà el càrrec de primer secretari de la federació del PSC al Barcelonès Nord, fins que se'n renovi la direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia