Política

Intent de legalitzar el Consum de Sils

Per no derrocar el supermercat, l'equip de govern corregeix “errors formals”

L'equip de govern de Sils intenta legalitzar la situació del supermercat Consum per no haver d'enderrocar-lo, tal com exigeix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del gener. En el ple d'ahir, l'alcalde, Martí Nogué (IdS-MES), va informar que volen “legalitzar allò que és legalitzable” i corregir “errors formals” del març del 2009.

Nogué va explicar ahir que, segons l'Ajuntament, la sentència del TSJC no posa en qüestió els usos comercials del sector de Can Cabirol. Per això el batlle considera que les llicències municipals al Consum s'ajustaven a les normes subsidiàries. “Si no haguéssim donat la llicència, els amos [del Consum] ens haurien pogut denunciar per prevaricació. I si ara enderroquéssim l'edifici, el podrien tornar a fer igualment allà”, va dir.

Segons es va saber ahir, l'actual equip de govern aspira a corregir l'estudi de detall aprovat el 5 de març del 2009, amb el qual l'Ajuntament va voler regularitzar la construcció del supermercat. Un acord de junta de govern del 21 de març vol esmenar l'estudi de detall. L'Ajuntament presentarà, a més, un recurs d'inexecució del text del TSJC.

L'equip de govern (cinc edils d'IdS-MES, un d'ICV-EUiA i un d'ERC) va tombar una moció de CDC que demanava “el compliment voluntari” de la sentència. A favor hi va haver els quatre vots de CDC i els dos de la CUP-Capgirem.

CDC demana la dimissió de l'alcalde, Nogué

El grup de CDC va demanar la dimissió de l'alcalde, Martí Nogué. El seu portaveu, Pere Mas, que va llegir un text d'uns vint minuts, va dir al final de la intervenció: “Accepti que es va equivocar i és el darrer i màxim responsable i faci un pas al costat. Quan no és una solució, és un problema.” Mas va explicar que CDC no vol “fer sang” sinó que “davant un problema greu, volem buscar una solució”. CDC va recordar que les llicències donades per al Consum l'octubre del 2008 i el març del 2009 “són il·legals i nul·les” 2016-03-3097797per la sentència del TSJC. El portaveu convergent va dir que l'acció de l'equip de govern era “posar el cap sota l'ala” i “una fugida endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia