Política

Colau aposta per reeditar En Comú Podem però amb grup propi al Congrés

Atribueix el fet que no en tingués aquesta legislatura a una “mala jugada d'alguns partits”

L'alcaldessa de Barcelona lamenta que encara no s'hagi pogut consensuar a un executiu espanyol “d'esquerres, progressista i que reconegui el “dret a decidir”

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apostat aquest dilluns per reeditar l'aliança d'En Comú Podem en el cas que calgui repetir les eleccions espanyoles. “A Catalunya es va fer una proposta que va funcionar bé i no hem de deixar de fer el que funciona bé”, ha dit. En tot cas ha afirmat que li agradaria “millorar la fórmula” perquè els representants de la confluència disposin de grup parlamentari propi. Segons Colau, el fet que En Comú no disposés de grup aquesta legislatura va ser una “mala jugada per part d'alguns partits” perquè “hi havia les condicions” per constituir-lo. “Si jurídicament es pot afinar una fórmula perquè sigui més difícil que es rebutgi el grup propi estaria bé explorar-ho, però com a filosofia estem tots d'acord que cal seguir aquest camí”, ha sentenciat.

Colau ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu al que ha assistit el líder de Podem, Pablo Iglesias, el portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, el número dos de Podem, Íñigo Errejón, i el líder d'IU, Alberto Garzón. Posteriorment s'ha desplaçat al Congrés dels Diputats on ha participat a la reunió del grup de Podem i s'ha entrevistat amb el president de la cambra baixa, Patxi López.

Les negociacions a l'Estat

L'alcaldessa de Barcelona, ha repartit avui “culpes” i s'ha mostrat convençuda que “totes” les formacions polítiques poden ser “més generoses i més dialogants” del que s'han mostrat fins ara en el procés de negociació d'un “govern de canvi” a l'Estat espanyol.

Colau ha exigit que “es desbloquegi com més aviat millor” la formació del govern de canvi, ja que l'actual situació està generant nombroses “dificultats específiques” per a les ciutats, segons ha denunciat.

Colau ha lamentat que fins ara no s'hagi pogut acordar un executiu d'esquerres, progressista i que reconegui el “dret a decidir”, perquè segons el seu parer això és “dolent per a la ciutadania”, que va expressar a les urnes un doble mandat de “canvi real” i “molt diàleg” el passat 20D.

“Vinc a alçar la veu per dir que no estem contents amb la situació de bloqueig, que necessitem un govern de canvi. Necessitem sortir com més aviat millor d'aquesta situació d'immobilisme i interinitat”, ha reclamat l'alcaldessa i líder de Barcelona en Comú, que ha assegurat que no perd, això no obstant, la perspectiva “il·lusionant” i “esperançadora”.

Sobre la situació també de “bloqueig” en la relació entre Espanya i Catalunya, l'alcaldessa ha advocat per una “sortida democràtica” i per sortir de les “posicions immobilistes”, a l'hora que s'ha reafirmat en la seva defensa d'un referèndum sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia