Política

La figura del rei Felip VI genera debat a Tona

Tona va acabar declarant ahir persona non grata Felip VI, però ho va fer amb més debat del que es pot esperar tenint en compte que el consistori està format per set regidors de Convergència, quatre d'Esquerra i un d'Iniciativa. D'entrada, l'alcalde, Josep Salom, va reconèixer que dins el grup convergent hi havia diferents punts de vista i que per això es donava llibertat de vot als regidors: “A mi el rei tant se me'n fot, però no m'agrada declarar cap persona non grata”, va explicar el batlle tonenc, que va acabar votant en contra de la moció, tot i remarcar que sempre ha fet el possible per aconseguir que Catalunya esdevingui un estat independent. Els regidors de Convergència Lourdes Boneu i Sebastià Bruch també hi van votar en contra.

Des d'Esquerra, grup que va presentar la moció, Pere Senyé va aclarir que no estan en contra de la persona, sinó de la institució: “A Tona hi pot venir qualsevol persona, però no hi volem cap representant de la monarquia espanyola.”

La moció es va aprovar amb els quatre vots favorables del grup republicà i l'abstenció de cinc regidors de Convergència, així com també del de l'ecosocialista Berta González: “En la passada legislatura ja vam declarar Tona com a municipi moralment fora d'Espanya, per tant, a mi la figura del rei m'és igual”, va afegir-hi Miquel Espona, de Convergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia