Política

Blanes traslladarà a la Generalitat la negativa del municipi a la C-32

El ple va aprovar ahir una moció consensuada per tots els grups en què s'expressa la negativa demostrada a les urnes contra l'autopista

Els vuit grups que tenen representació a l'Ajuntament de Blanes van aconseguir consensuar ahir una moció sobre la C-32 un cop valorat el procés participatiu i la consulta ciutadana. La tasca no era senzilla, atès que tots els grups tenen posicions molt diferents sobre el projecte, i no només el govern i l'oposició: en el govern, ERC s'ha pronunciat sempre contra l'autopista. En un text que recull el consens de tots, en la conclusió, però, no es planteja cap exigència. Concretament, dóna compte de la memòria del procés participatiu, que s'ha fet entre els mesos de febrer i abril, i que ahir es va presentar en un acte públic abans del ple: “Vol expressar oficialment la negativa expressada per la ciutadania de Blanes a les urnes respecte de l'actual projecte de prolongació de la C-32.” També es nomena una delegació institucional perquè traslladi l'acord al Departament de Territori i Sostenibilitat. Com a part de la memòria del procés, es recomana demanar un nou estudi d'impacte ambiental.

Els grups van agrair als tècnics i a l'empresa implicada l'esforç d'organització, i van destacar el consens assolit per tots plegats, amb més o menys contundència. Per Salvador Tordera (PP), l'acord demostra “una qualitat democràtica d'alt nivell”. Jaume Pujadas (CUP) va dir que l'Ajuntament surt reforçat del procés, i va ampliar els agraïments a la Plataforma Aturem la C-32. “Entenem que és un precedent, encetem un nou camí que esperem que recorrem tots”, va dir amb referència als processos participatius. Jaume Urgell (Batega) va dir que la moció demostra que es poden arribar a acords amplis, però que tampoc s'ha de tenir por de fer consultes vinculants (la de la C-32 no ho era). Per Àngel Canosa, encara hi ha “més processos a fer” i la lliçó és “estar per sobre dels partits i al costat del poble”.

Víctor Catalán (ICV-EUiA) va recordar la paradoxa que es va donar el març de l'any passat quan la moció per fer la consulta a Lloret es va aprovar i, en canvi, es va rebutjar a Blanes. Mesos després es va donar la situació contrària i Lloret “en un acte antidemocràtic” se'n va desdir. “És curiós el concepte de la gent que es creu demòcrata a temps parcial.” També va valorar que no és casualitat que el projecte arribi quan es desperten interessos per urbanitzar indrets com cala Morisca, a Tossa. “Tornen els projectes d'especulació a la costa, no és aïllat, forma part d'una cistella podrida”, va dir.

LA XIFRA

7,28
per cent.
És el percentatge de censats a Blanes que va votar contra el projecte de la C-32 en el procés participatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia