Política

Unió supedita presentar-se el 26-J a l'impuls d'un centre catalanista

Tot i que el seu secretari general, Ramon Espadaler, va avançar entre setmana la disposició d'Unió a concórrer a les eleccions del 26-J, el comitè de govern va evitar ahir prendre una decisió definitiva i es va donar unes setmanes més de coll. Entretant, els socialcristians van fer una crida a “reconstruir” un espai de centre catalanista i d'obediència catalana, defensor del dret a decidir i un model socioeconòmic “centrat”, i s'hi van posar a disposició perquè sols no poden “aixecar-lo”, per condicionar tot seguit la decisió sobre el 26-J a la “receptivitat” immediata de la proposta, que veuen com la fórmula més “raonable” de presentar-se.

La crida va dirigida, segons Espadaler, a militants de CDC que “no comparteixen la deriva actual”, i sectors que puguin sentir-se “desubicats”. El dirigent reconeix que les eleccions són “inoportunes” per a Unió, en ple preconcurs de creditors per un deute de 19 milions –ahir insistia a no reconèixer els 1,8 que li reclama CDC, i atribuïa el deute de CiU a les “decisions unilaterals” dels exsocis–, i admet que és “difícil” que la idea es consolidi d'aquí al 26-J, però deixa la “porta oberta” a presentar-se fins i tot en solitari.

Això sí, pensant ja en les eleccions catalanes de la tardor del 2017 i fins i tot les municipals, en tot cas mantindran l'aposta per l'articulació d'un centre moderat, que ara veuen “trinxat” i que ha “deixat d'existir” a Madrid, on Espadaler lamenta la “irrellevància” actual del catalanisme polític per la decisió de Democràcia i Llibertat “d'autoexcloure's”.

Unió ha evitat comentar possibles sigles i candidats si s'acaba presentant, però descarta que l'exlíder Josep Antoni Duran i Lleida hi tingui “cap paper”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia