Política

eleccions 26-J

Unió es decanta per no presentar-se a les eleccions

El comitè de govern prendrà avui la decisió definitiva, després de la tanda de converses oberta per Espadaler per ampliar el suport a la formació

El partit preveu preparar les catalanes

El comitè de govern d'Unió prendrà aquest vespre la decisió definitiva sobre el 26-J. Després de les converses obertes amb formacions i persones susceptibles de compartir l'aposta dels socialcristians per un catalanisme no independentista, diverses fonts de la direcció constataven ahir que el partit s'inclina per no concórrer a les eleccions. Tot i que l'intent d'ampliar el suport a la formació ha obtingut una bona recepció en alguns sectors, segons asseguren des de la formació, compliquen la temptativa la pressió del calendari per preparar una campanya que estaria fora dels blocs electorals dels mitjans de comunicació públics, els problemes econòmics del partit, que es troba en un preconcurs de creditors i la falta d'un candidat designat. El mateix secretari general, Ramon Espadaler, va admetre en el consell nacional de dissabte passat les dificultats que comportava tancar una candidatura.

El comitè de govern, a més, viu un complex desmembrament després de la darrera sortida de dirigents que tenien un pes cabdal en la direcció i de les absències reiterades en les reunions d'altres càrrecs que havien sostingut l'engranatge del partit en els temps de Josep Antoni Duran i Lleida; una praxi d'absentisme que va abanderar Joana Ortega, que assegura haver renunciat a tots els càrrecs però que el partit manté com a única vicepresidenta formal de la formació. Dirigents afins a Espadaler, tanmateix, han interpretat l'adéu de Francesc Gambús, Toni Font i Joan Cañada com una acció coordinada per perjudicar el partit quan es preparava per concórrer a les eleccions espanyoles. La direcció està decidida a preparar l'assalt per a les catalanes ampliant la base social del partit amb noves complicitats. Està pendent, a més, de la celebració del congrés de reforma organitzativa interna, que estava previst per l'11 de juny però que podria ser ajornat, i d'un de definició ideològica a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia