Política

política catalana

pressupostos

Munté: “No hi ha cap proposta d'increment impositiu en el pressupost”

La conseller de Presidència reitera que l'únic objectiu en què treballa el Govern en aquest sentit és en “disminuir la pressió fiscal a les rendes més baixes”

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que el debat sobre l'IRPF és “més mediàtic que polític”. I, en aquest sentit, ha reiterat i subratllat que manté el que va dir la setmana passada: “En el sí del govern no s'hi preveu cap proposta d'increment impositiu, la llei d'acompanyament de pressupostos no preveu cap increment de l'IRPF i l'objectiu d'aquest govern és disminuir la pressió fiscal a les rendes més baixes”. De fet, ha indicat que en la reunió del consell executiu d'avui no s'ha tractat aquest tema.

En aquesta línia, ha explicat que estan concentrats en l'aprovació dels pressupostos per poder tirar endavant les línies de treball del Govern i el seu full de ruta. Segons Munté, l'executiu segueix treballant amb “la voluntat que els nous comptes puguin entrar en el Parlament durant el mes de maig, per tant, en les pròximes setmanes, per poder ser discutits i aprovats el mes de juny”.

La consellera de Presidència ha fet aquestes declaracions després de conèixer's que el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat, sota la direcció del vicepresident Oriol Junqueras (ERC), planeja una reforma de l'IRPF català que suavitzi el gran impacte que tindria sobre els pressupostos públics -516 milions- la rebaixa de la pressió fiscal en 2,5 punts a les rendes baixes de fins a 17.707 euros, que era la proposta que es coneixia fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia