Política

política municipal

moció de censura

Moció de censura contra el PSC al Catllar

ERC es quedarà l'alcaldia per un acord amb Unicat, ICV i una edil de CiU

Canvi polític a l'Ajuntament del Catllar. Aliança de tots els regidors de l'oposició, a excepció del cap de llista de CiU, per presentar una moció que es votarà el dissabte 11 de juny i que suposarà, si no hi ha cap canvi d'última hora, la fi de l'alcaldia del socialista Antonio López. El PSC governava des de les passades eleccions en minoria (té quatre regidors en un consistori d'onze), i tot just feia tres setmanes que havia estat incapaç de tirar endavant el pressupost.

El nou acord polític inclou els dos regidors dels independents Unicat (sorgits d'una escissió del PSC), els dos d'ERC, la número dos de CiU i l'únic regidor d'ICV. L'entesa entre les quatre forces preveu que l'alcaldia quedi en mans del cap de llista republicà, Joan Díaz, que va ser el quart candidat més votat ara fa un any. Els republicans van declinar ahir fer declaracions.

L'actual alcalde es va confessar ahir “decebut i sorprès” per la decisió de l'oposició. “Era conscient que ells tenien la majoria i ho podien fer, però m'han sorprès les formes, sense dir-me res”, va assegurar. López va detallar que a l'inici de mandat havia intentat pactar amb CiU, amb qui van governar durant el mandat anterior, així com amb ERC, sense que fos possible l'acord. “Ens sentim especialment traïts per CiU, ja que el mandat passat sí que vam respectar que eren la llista més votada”, va dir.

El cap de llista de CiU no sap què votarà

La presentació, ahir al matí, de la moció de censura ha destapat la divisió al si de CiU, ja que el cap de llista, Carles Guillén, no s'ha sumat a l'acord que sí que ha rubricat la número 2, la independent Goretti Gatell. “Sabia que s'estava preparant, però no que es presentava ”, va assegurar Guillén. L'edil, però, no va descartar acabar donant suport a la moció de censura, i va assegurar que tant ell com la direcció del partit estan estudiant la situació. “L'Ajuntament està en una situació insostenible que està perjudicant la situació”, va dir Guillén, que va criticar durament també el darrer any de govern conjunt de CiU i PSC el mandat passat, en què López ja va ser alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia