Política

Homs: “Hi haurà abans eleccions a Espanya que no pas a Catalunya”

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés assegura que està disposat a “batallar” i a “mullar-se” per un govern alternatiu al PP

El líder del Partit Demòcrata Català (PDC) a Madrid, Francesc Homs, s'ha mostrat convençut aquest dilluns que el president del Govern Carles Puigdemont superarà la qüestió de confiança al Parlament després de les vacances d'estiu. En paraules seves, en declaracions a RAC1: “Hi haurà abans eleccions a Espanya que no pas a Catalunya”. I és que, al seu entendre, la possibilitat de noves eleccions “depèn de la capacitat de posar-se d'acord, i que crec que aquesta capacitat la tenim molt més desenvolupada a Catalunya que a l'Estat espanyol”. “De moment, han estat distrets amb mi, però ara tornarem a veure la incapacitat per assolir un pacte d'investidura”, ha indicat.

En aquest sentit, el portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés ha insistit de nou que no pensar dir “què vam votar per a la Mesa del Congrés perquè el vot és secret”. Segons ha assegurat, “determinats grups han volgut fer creure que ens vam abstenir per fer presidenta del Congrés Ana Pastor”. “Això és fals”, ha sentenciat. I ha subratllat que no hi ha cap acord “ni global ni puntual amb el PP o Ciutadans”.

De fet, Homs ha assegurat estar disposat a “mullar-se molt” i a “batallar” per un govern alternatiu al PP. Així, ha promès “intentar que s'articuli una alternativa de canvi al PP”, perquè “aritmèticament això és possible”. Al seu entendre, però, el problema per aconseguir-ho pot ser “l'embolic intern” en el PSOE, ja que hi ha veus socialistes qualificades, com la de la presidenta andalusa, Susana Díaz, que defensen que Pedro Sánchez es quedi “en l'oposició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia