Política

POLÍTICA

L'oposició busca evitar que es votin conclusions del procés constituent

Consideren que representaria un acte de desobediència davant del Tribunal Constitucional

Arrimadas demana a la resta de formacions “anar tots a una”

Els grups de l'oposició han alçat aquest dilluns i la seva veu per evitar que el ple del Parlament voti aquesta setmana les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent en considerar que representaria un acte de desobediència davant del Tribunal Constitucional (TC).

La Mesa del Parlament va evitar la setmana passada incloure les conclusions en l'ordre del dia de la pròxima sessió plenària, però aquest mateix dimecres, en l'arrencada de la segona jornada del ple, els diputats de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP podrien forçar la inclusió d'aquesta votació entre els temes a abordar.

De fet, el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, s'ha fet eco de la polèmica des del seu compte a Twitter : “Aquesta setmana, ple al Parlament. Novament sota amenaces i novament serem lleials al mandat democràtic del 27S”.

Després que el TC hagi cridat a “paralitzar” la tramitació d'aquestes conclusions, que obren la porta a una via unilateral cap a la independència, avui des de Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es pot han redoblat les seves crides a què no es voti.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat als partits de l'oposició “anar tots a una” davant de la votació de les conclusions. “El que està passant al Parlament és molt greu perquè s'estan votant coses que se sap que no es compliran”, ha denunciat Arrimadas.

De la seva banda, la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha fet una crida dirigida a JxSí i la CUP a la “responsabilitat” i a no desobeir de nou el TC.

Això representaria, segons el seu parer, “un error encara més gran” que la declaració de ruptura aprovada el passat 9 de novembre amb el suport de JxSí i la CUP i que posteriorment va anul·lar el TC. “Ningú té dret a posar les institucions fora de la llei, en cap cas és democràtic saltar-se la llei”, ha subratllat.

Des de la confluència d'esquerres de Catalunya Sí que es pot, de la que forma part ICV, tampoc es veu amb bons ulls al votació.

La coordinadora general d'ICV, Marta Ribas, ha opinat que “no s'haurien de votar en el ple, no són conclusions reals sinó que són les condicions per mantenir Carles Puigdemont en la presidència” de la Generalitat.

De la seva banda, el líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ja va acusar la setmana passada JxSí i la CUP de “posar en risc l'autogovern de Catalunya” si desoeixen l'avís del TC i acaben votant les conclusions al ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia