Successos

Jutgen a porta tancada uns lladres violents de Blanes

El tribunal sol·licita més mossos per seguretat a la sala perquè es van mostrar agressius amb els metges forenses

Els acusats accepten entre quatre i cinc anys de presó per un assalt en un bar

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona va haver de fer de forma totalment excepcional un judici a porta tancada per garantir la màxima seguretat. Al banc dels acusats s'asseien ahir Juan Enrich de Haro i Óscar Picó, que s'enfrontaven a una pena de fins a onze anys i mig de presó per haver assaltat armats un bar de Blanes, on van lligar amb brides l'amo de la cafeteria i la seva parella, i els van robar 600 euros de la caixa enregistradora. Abans de fer-se la vista, tenien previst ser reconeguts pels metges forenses, però van mostrar una actitud molt agressiva. Tenint en compte aquesta circumstància, el tribunal va sol·licitar l'assistència de més agents dels Mossos d'Esquadra. Així mateix, també va decidir, de forma inusual, fer el judici a porta tancada. Així doncs, a la sala tan sols hi van quedar els tres magistrats, l'advocada de la defensa, Mònica Tarradellas, la fiscal, i els dos acusats, custodiats per sis agents dels Mossos d'Esquadra.

Arriben a un acord

L'acte de judici va servir per ratificar el pacte al quan havien arribat la fiscalia i la defensa, per imposar a De Haro una pena de cinc anys de presó i una multa de 120 euros, i quatre anys i nou mesos de presó i una multa de 960 euros a Picó pels delictes de robatori en grau de temptativa, lesions i resistència a l'autoritat.

Els acusats accepten i reconeixen la versió dels fets que mantenia la fiscalia, que sostenia que els fets van tenir lloc la matinada del 23 d'agost del 2015 al bar La Tocada, situat a l'avinguda Josep Tarradellas de Blanes. L'establiment estava tancat al públic en aquell moment, si bé a dins hi havia l'amo i la seva parella. Armats amb una pistola d'aire comprimit que tenia l'aparença de ser de foc i un ganivet de 45 centímetres de fulla, els acusats van colpejar els responsables de la cafeteria, els van tirar a terra, els van subjectar amb brides i els van exigir tots els diners que tinguessin, mentre els proferien amenaces de mort. Els processats no van poder obrir la caixa enregistradora i van ordenar al propietari del negoci que ho fes. De l'interior van sostreure 600 euros i també van agafar 250 euros més que l'home portava a la butxaca. Mentre actuaven, l'amo va aconseguir alliberar-se de les brides i es va enfrontar als lladres.

Atac amb un ganivet

Durant el forcejament va ser ferit amb un ganivet i, després de l'atac, els agressors van fugir del bar. Els efectius de la policia local de Blanes van detenir els assaltants prop del bar. Picó, un cop emmanillat, va propinar una puntada de peu a un dels municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia