Successos

Successos

El monitor de Salt sospitós d’abusos, un altre cop a la presó

El jutge veu nous indicis que l’incriminen

El considera sospitós de vuit delictes d’abusos sexuals

Ell manté que és innocent i que no va fer tocaments en zones íntimes

El professor de kick-boxing i defensa personal Narciso Pérez Fernández torna a la presó. Quinze dies després de sortir-ne, el jutge veu nous indicis que l’incriminen en els casos d’abusos sexuals a nenes menors d’edat comesos al centre esportiu on treballava, Ufam Sport, situat al número 60 del carrer Francesc Macià. Fins ara havien declarat sis de les víctimes, d’entre 5 i 8 anys. Aquesta setmana ho han fet dues més, les més grans, que tenen 15 anys. Ahir també van ser citats pares de les alumnes, que van ratificar la denúncia que havien interposat.

D’aquestes declaracions, algunes de les quals incorporades com a noves en la causa, el jutge sosté que se’n desprèn que hi ha un testimoniatge coincident en el relat de com el monitor els feia tocaments de caire sexual durant les sessions d’estiraments. En la seva nova interlocutòria, el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Girona sosté que hi ha indicis suficients per tancar-lo a la garjola per sis delictes d’abusos sexuals continuats i dos més que no ho són, de continuats, amb possible agreujant d’abús de superioritat. A més, el jutge sosté que hi ha risc de fugida, ja que les penes que es demanen contra ell són molt elevades.

Picabaralla als jutjats

La jornada d’ahir va ser molt tensa a les portes dels jutjats. Alguns dels familiars de les nenes es van arribar a encarar amb l’equip d’advocats de la defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero. Fins al punt que hi van haver d’intervenir els mossos d’esquadra que habitualment controlen la seguretat de l’accés als jutjats. Aquesta tensió va arribar al punt àlgid quan va aparèixer, a peu, el sospitós dels abusos sexuals. Va ser llavors quan el grup de familiars dels menors que eren al carrer el van començar a increpar, insultant-lo i cridant-li “pederasta”.

Narciso Pérez Fernández va ser detingut el 8 de gener pels Mossos d’Esquadra. L’arrestat va passar l’endemà a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, que va ordenar presó provisional i sense fiança. Gairebé un mes més tard, la secció tercera de l’Audiència de Girona el va deixar en llibertat agafant-se als arguments que havia esgrimit l’advocat Sergio Noguero. En la seva interlocutòria, els magistrats van assegurar que hi havia falta de motivació per mantenir-lo empresonat.

LA XIFRA

8
menors
d’entre 5 i 15 anys han denunciat que han patit tocaments del monitor, veí de Girona.

Ja ha trobat feina en el ram de la construcció

Durant la seva declaració, el monitor va negar haver fet tocaments a les zones íntimes a les menors. Sí que va reconèixer haver fet massatges relaxants per destensar el múscul, però que en tot cas era per sobre la roba i quan no estaven sols, sinó acompanyats d’altres persones.

Al final de la sessió, la fiscal del cas i els advocats de l’acusació particular, entre els quals hi ha la lletrada Natàlia Frigola, van demanar presó per al monitor, cosa que va ser acceptada pel titular del jutjat d’instrucció 1 de Girona. Una decisió no gens compartida per l’advocat de la defensa, Sergio Noguero, que sosté que el jutge fa servir pràcticament els mateixos arguments que va esgrimir el jutjat d’instrucció 2 per empresonar-lo i que posteriorment va anul·lar l’Audiència de Girona. Noguero és crític especialment amb l’argument del risc de fugida. “El meu client ha comparegut avui sabent que podia entrar a la presó”, diu, i així mateix relata que el sospitós fa quinze dies que ha sortit i que ja ha trobat una nova feina en el ram de la construcció. D’altra banda, l’advocat defensa que encara falta una prova molt important, les pericials psicològiques de les nenes, que no s’han fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia